Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

Ελλάς-Γαλλία συμμαχία κοντά στην περιοχή που πλέει το Oruc Reis- Βίντεο και φωτογραφίες


Οι Γάλλοι που από τα ξημερώματα βρίσκονται στα μέρη μας, επέμεναν να γίνει η άσκηση με τους Έλληνες κοντά στο σημείο που χθες έγινε το επεισόδιο με τις φρεγάτες ΛΗΜΝΟΣ και KEMAL REIS. Οι ελληνικές στρατιωτικές αρχές δεν είχαν θέσει ζήτημα να γίνει η άσκηση στην περιοχή που πλέει το Oruc Reis. Οι Γάλλοι το ζήτησαν.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ:

Στο πλαίσιο της διαρκούς στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας- Γαλλίας, πραγματοποιήθηκε κοινή ναυτική άσκηση με τη συμμετοχή μέσων και προσωπικού των δύο χωρών, στη θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής την οποία έχει δεσμεύσει με παράνομη NAVTEX η Τουρκία για διεξαγωγή ερευνών.  

Η εν λόγω άσκηση περιελάμβανε προχωρητικούς ελιγμούς, αντικείμενα κοινής επιχειρησιακής σχεδίασης, ανταλλαγής τακτικής εικόνας, επικοινωνιών καθώς και συνεργασία πτητικών μέσων και συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε συμμαχικό πλαίσιο.
Επίσης, στο πλαίσιο της στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών, δύο Γαλλικά αεροσκάφη RAFALE προσγειώθηκαν και χρησιμοποίησαν για επανεξυπηρέτηση τις εγκαταστάσεις της 115 Πτέρυγας Μάχης στη Σούδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες