Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

 

Aρχίζει επιχείρηση του συριακού στρατού για τον έλεγχο του στρατηγικού Μ4 αυτοκινητόδρομου στο Ιντλίμπ . Ο Άσαντ σπάει την κόκκινη γραμμή Ερντογάν στη Β Συρία.Ενώ η Ρωσία ζητάει από Τουρκία ν΄αποσυρθεί από τον M4.

Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν την άφιξη σημαντικών ενισχύσεων και στρατιωτικού εξοπλισμού του συριακού στρατού στην επαρχία του Idlib καθώς προετοιμάζεται η αρχή μιας στρατιωτικής επιχείρησης του συριακού στρατού με στόχο την απελευθέρωση και διασφάλιση του στρατηγικής σημασίας αυτοκινητόδρομου Χαλεπίου-Λατάκια γνωστού με την ονομασία M4. Αυτός ο δρόμος αποτέλεσε επί σειρά μηνών την κόκκινη γραμμή του Ερντογάν στη Β Συρία κάτι αντίστοιχο με τον

ποταμό Ευφράτη για ΗΠΑ στην περιοχή της Deir Ezzor. Στον Μ4 υπήρχαν ως τώρα κοινές περιπολίες Τουρκίας-Ρωσίας αλλά η Ρωσία το τελευταίο διάστημα κατήγγειλε αυτή την δέσμευση αφού 2 νεοφανείς οργανώσεις και μάλιστα τσετσενικής κοπής επιτέθηκαν στα περίπολά τους καιυπήρξε τουλάχιστον 1 νεκρός Ρώσος στρατιώτης. Η μια από αυτές τις οργανώσεις ήταν η Katiba Τσετσένων. Η εξέλιξη αυτή επέρχεται καθώς η Τουρκίας στις τελευταίες τεχνικές συζητήσεις με ρώσικη στρατιωτική αντιπροσωπεία στην Άγκυρα πριν μερικές μέρες δεν δεσμεύθηκε ότι τις 2 οργανώσεις αυτές θα τις θέσει υπό έλεγχο…Eπίσης η Ρωσία είχε ζητήσει από την Τουρκία να μειώσει τα παρατηρητήρια της στο Ιντλίμπ κάτι που η τελευταία αρνήθηκε.

Σύμφωνα με τελευταία εξέλιξη η Ρωσία ζήτησε από την Τουρκία ν΄αποσύρει τα checkpoint της από τον διεθνή αυτοκινητόδρομο M4..

Άλλες πληροφορίες αυτές ανεπιβεβαίωτες ακόμη αναφέρουν ότι η επιχείρηση συριακού στρατού θα είναι μεγάλης κλίμακας και θα αποπειραθεί να ελευθερώσει περιοχές και πόλεις όπως Ariha, όρος Arbaeen , Jabal Al-Zawiya και Kabani σε Idlib και Β Λατάκια που ελέγχονται κυρίως από τους τρομοκράτες του HTS, TP κ.α

Ο συριακός στρατός βάλει με βαρύ πυροβολικό θέσεις τουρκικού στρατού στην περιοχή του Jisr Al Shugur, ενώ η ρωσική αεροπορία βομβαρδίζει θέσεις φιλότουρκων τρομοκρατών στην ευρύτερη περιοχή του Idlib.Βίαιες συγκρούσεις σήμερα πλησίον του M4 αφού η Τουρκία εγκατέστησε και νέα βάση στην Αφρίνη κι αυτό έδωσε το τελικό εύνασμα...

Με πυροβολικό ο συριακόσ τρατός σφυροκοπά θέσεις τρομοκρατών στα χωριά Al-Fateera,Kafr Aweid,στο Jabal Al-Zawiya και Sahl Al-Ghab στο νότο Ιντλίμπ. Οι δυνάμεις του περικυκλώνουν την περιοχή.

Σποραδικός βομβαρδισμός κι ανταλλαγή πυρών στην λεγόμενη ζώνη αποκλιμάκωσης από το πρωί. Τουρκικές δυνάμεις κατοχής και οι τρομοκράτες συνεργοί τους ανταπέδωσαν πυρά κατά συριακών θέσεων σε Saraqim , Kafr Nubl στην ύπαιθρο του Ιντλίμπ με ρουκέτες και πυροβολικό.

Δυο απόπειρες διείσδυσης δυνάμεων του συριακού στρατού στις πρώτες γραμμές του Tqad στην δυτική ύπαιθρο Χαλεπίου και στο χωριό Fulayfel στην ύπαιθρο του Idlib….

Εν κατακλείδι, αναζοπύρωση μαχών απασχόληση δυνάμεων αντιπάλου σε λοιπά μέτωπα και επιχείρηση για στρατηγικό στόχο τον Μ4…

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες