Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

Υπ.Άμυνας Γαλλίας:η Ελλάδα είναι η α’ ευρωπαϊκή χώρα που παίρνει Rafale. Η αγορά αυτή ενδυναμώνει τους δεσμούς ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και γαλλικών κι εντατικοποιεί τη στρατηγική και επιχειρησιακή συνεργασίας τους. Η υπογραφή του συμβολαίου θα οριστικοποιηθεί τους ερχόμενους μήνες….

Image
Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Άμυνας Γαλλίας: ”H Υπουργός Άμυνας χαιρετίζει την επιθυμία της Ελλάδας ν΄αποκτήσει Rafale.
H Yπ.Άμυνας Florence Parly επιχαίρει για την επιλογή που ανακοινώθηκε σήμερα από τον
Πρωθυπουργό Μητσοτάκη για την απόκτηση 18 αεροσκαφών Rafale προς όφελος της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας.
Αυτή η ανακοίνωση δομεί μια επιτυχία για την γαλλική αεροναυτική βιομηχανία ειδικότερα την Dassault Aviation όσο και τους άλλους γαλλικούς βιομηχανικούς παράγοντες και κυρίως τις πολυάριθμες PME που αφορά η κατασκευή των Rafale..
Αυτή η επιλογή υπέρ ενός μαχητικού Dassault Aviation στο πιο υψηλό επίπεδο της παγκόσμιας τεχνολογίας έρχεται να ενδυναμώσει τους δεσμούς μεταξύ των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και των γαλλικών και να επιτρέψει την εντατικοποίηση της στρατηγικής και επιχειρησιακής συνεργασίας τους.
Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να εξοπλιστεί μ΄αεροπλάνα Rafale πιστοποιεί την επιτυχία μιας πολιτικής εξαγωγής αποφασιστικά στραμμένης προς την Ευρώπη, ηθελημένη από την Υπ. Florence Parly.Η Γαλλία συνεχίζει την δράση της υπέρ μιας Ευρώπης πιο δυνατής άμυνας , πιο αυτόνομης και πιο ενωμένης συμβατά στους στρατηγικούς προσανατολισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας…Οι επερχόμενοι μήνες οφείλουν έκτοτε να επιτρέψουν την οριστικοποίηση της υπογραφής του συμβολαίου απόκτησης των αεροπλάνων Rafale.”
Aντίθετα ο Έλληνας Πρωθυπουργός μίλησε για άμεση αγορά: Η πολεμική μας αεροπορία αποκτά αμέσως μια μοίρα 18 μαχητικών αεροσκαφών Ραφάλ με ταυτόχρονη αντικατάσταση των παλαιότερων Μιράζ.
La Grèce a annoncé son souhait d’acquérir 18 Rafale. Une excellente nouvelle pour l’industrie aéronautique française et une première : un pays européen veut se doter d’avions de combat Rafale. Le résultat d’une politique d’exportation que je mène avec conviction depuis 2017.







O Έλληνας Πρωθυπουργός ανακοίνωσε στη ΔΕΘ ότι η Ελλάδα θ΄αγοράσει 18 Rafale και 4 φρεγάτες πολλαπλού ρόλου από Γαλλία.Παράλληλα, εκσυγχρονίζει και αναβαθμίζει 4 Φρεγάτες ΜΕΚΟ, που ήδη διαθέτει. Τα νέα σκάφη θα πλαισιωθούν, επίσης, από 4 ναυτικά ελικόπτερα ROMEO. Τηλεκατευθυνόμενοι πύραυλοι και τορπίλες θα προστεθούν στο δυναμικό.Πρόσληψη 15.000 ανδρών και γυναικών στον ελληνικό στρατό σε ορίζοντα 5ετίας. Ταυτόχρονα, επαναξιολογείται όλο το πλαίσιο της στρατιωτικής θητείας και της εκπαίδευσης.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες