Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Παπαδημούλης «αδειάζει» Τζάκρη...


...για την κριτική στον Μητσοτάκη...

Η σκληρή κριτική που άσκησε χθες η Θεοδώρα Τζάκρη μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού Alpha κατά της κυβέρνησης προκάλεσε και μουρμούρα στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κι αυτό διότι μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να έχει υψώσει τους... τόνους κατά της Τουρκίας, όμως, ουδέποτε διανοήθηκε να χαρακτηρίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη «άπατρι» -πολλώ δε μάλλον… «διεθνιστή», έννοια που αρκετοί στον ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιμετωπίζουν καθόλου αρνητικά. 

«Αυτή η κυβέρνηση είναι πολιτικά δειλή. Δεν μπορώ να εξηγήσω πώς ο Μητσοτάκης δεν μπορεί καν να δηλώσει πως θα κάνει ότι έκανε και η Κύπρος, δηλαδή ότι θα ασκήσει βέτο για τη Λευκορωσία στη Σύνοδο. Ο Ερντογάν αυτό έχει μάθει να κάνει, όταν πας με τις λογικές του κατευνασμού, όπως ο κ. Μητσοτάκης που άφησε το Oruc Reis να αλωνίζει για ενάμιση μήνα, αυτή είναι η συμπεριφορά της. Η Τουρκία μας έχει συνηθίσει διαχρονικά ότι μαζεύεται με το μαστίγιο και όχι με το καρότο. Ένα κομμάτι της Ευρώπης και οι Γάλλοι ήταν έτοιμοι να μας βοηθήσουν να επιβάλουμε σοβαρές κυρώσεις στην Τουρκία και είμαι σίγουρη ότι ο κ. Μητσοτάκης θα πάει στη Σύνοδο Κορυφής και αντί για κυρώσεις θα πάρει έναν διάλογο εφ’ όλης της ύλης με την Τουρκία.

Βοά η Τουρκία ότι είναι όλα μιλημένα και συμφωνημένα και το μόνο που μένει είναι πώς θα τα πουλήσουν και πώς θα τα λανσάρουν. Τότε, θα κάνουν lockdown και θα μας κουνάνε το δάχτυλο οι ανεπαρκείς, που δείχνουν τους πολίτες ως υπεύθυνους για όλα τα κακά…», είπε μεταξύ άλλων η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ, που συνέχισε το «σφυροκόπημα»: «Ο Ερντογάν είναι θρασύδειλος και έχει σχέση με την ανεκτικότητα. Εμείς έχουμε μοναδική διαφορά με την Τουρκία και αυτή είναι η υφαλοκρηπίδα. Ο όποιος διάλογος που θέλουν να μας σύρουν Αμερικανοί και Γάλλοι θα είναι μόνο για αυτό το θέμα. Δεν συζητάμε για τίποτα άλλο και αυτό αν η Τουρκία αποκλιμακώσει την ένταση. Το 2018, με το που αποπειράθηκε να εισέλθει τουρκικό πλοίο στην ελληνική υφαλοκρηπίδα κυνηγήθηκε και απετράπη η είσοδός τους. Αλλά τότε τα ελληνικά media ασχολούνταν με τον κ. Πολάκη. 

Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τις σχέσεις με την Τουρκία είναι συγκεκριμένες και τις απέδειξε στο πεδίο της αντιπαράθεσης. Ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε ποια είναι η δικιά του απάτριδα και διεθνιστική αντιμετώπιση των βασικών μας εθνικών ζητημάτων. Είδατε την κωλοτούμπα τη χθεσινή την βορειομακεδονικη…Όσον αφορά την Τουρκία, υπάρχει αντίληψη ότι για τον Κυριάκο Μητσοτάκη η θάλασσα ανήκει στα ψάρια, το βλέπουμε αυτό, εφόσον θα καθίσουμε να μιλήσουμε εφ’ όλης της ύλης να συζητήσουμε ακόμα και για την αποστρατικοποίηση των νησιών μας στο Αιγαίο, ο οποίος υπαναχώρησε από την εθνική γραμμή 40 ετών, που χάραξε πρώτος ο Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Αυτές οι κατηγορίες, λοιπόν, περί «απάτριδος» πρωθυπουργού και «διεθνισμού», «ξένισαν» αρκετούς στην Κουμουνδούρου. Την αρχή έκανε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος, μέσω facebook, σε μία παρέμβαση που βρήκε σύμφωνους πολλούς στην Κουμουνδούρου: «To “άπατρις” και “διεθνιστής” από πότε εκτοξεύεται ως κατηγορία από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ; Δεν θέλω και δεν έχω καμία σχέση με αυτό. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία», έγραψε χαρακτηριστικά ο α’ αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, με αρκετούς στον ΣΥΡΙΖΑ να στηρίζουν την ανάρτησή του. 

Στη συνέχεια, σε ευθύ «άδειασμα» της Θεοδώρας Τζάκρη προχώρησε, με «τιτίβισμά» του, ο Δημήτρης Παπαδημούλης: «Χιλιάδες αγωνιστές της Αριστεράς εκτελέστηκαν ή έμειναν για χρόνια σε φυλακές και εξορίες, καταδικασμένοι από το μετεμφυλιακό κράτος της Δεξιάς ως «απάτριδες» και «διεθνιστές». Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τον Μητσοτάκη για πολλά και δικαίως. Δεν είναι, όμως, άπατρις, ούτε διεθνιστής», έγραψε ο αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής στο twitter...

matrix24.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες