Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

Μέσω του «Συνηγόρου» και με τη μεσολάβηση της γ.γ. Εγκληματικής Πολιτικής η μεταγωγή κρατουμένου για παρακολούθηση ΑΕΙ

newsbreak

Κρατούμενος που φοιτούσε εξ αποστάσεως και συμμετείχε στις Πανελλαδικές Εξετάσεις πετυχαίνοντας την εισαγωγή του σε τμήμα ΑΕΙ, βρήκε θετική ανταπόκριση στο αίτημά του να μεταφερθεί σε φυλακές στον τόπο που βρίσκεται η έδρα του τμήματος στο οποίο μπήκε.

Με αναφορά του στον Συνήγορο του Πολίτη, ο κρατούμενος επισήμανε τις αυξημένες απαιτήσεις σε υποδομές που προϋποθέτει η συνέχιση των σπουδών του λόγω του αντικειμένου τους, ιδίως την ανάγκη αυξημένης  χρονικά πρόσβασης σε Η/Υ, καθώς επίσης την εγκατάσταση και χρήση ειδικών προγραμμάτων.

Ακολούθως ο ΣτΠ έθεσε το θέμα υπόψη των αρμοδίων Διευθύνσεων της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και τελικά αποφασίστηκε η μεταγωγή του κρατουμένου και η παροχή σε αυτόν στο κατάστημα κράτησης του απαιτούμενου υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

«Βασική προτεραιότητα της σωφρονιστικής πολιτικής που χαράζει και εφαρμόζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής αποτελεί, μεταξύ άλλων, η ικανοποίηση του δικαιώματος των κρατουμένων στην εκπαίδευση και η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα αυτό, με σκοπό την ενίσχυση των ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των κρατουμένων και την προετοιμασία της ομαλής επανένταξής τους στην κοινωνία, μετά την αποφυλάκισή τους», ανέφερε στην απάντησή της η γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες