Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

«Κουνάει το δάχτυλο» στις ΗΠΑ ο Τσαβούσογλου: Θα μάθετε να σέβεστε τη βούληση του τουρκικού λαού!

newsbreak

O υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας τώρα κάνει και υποδείξεις στον Ντόναλντ Τραμπ (αφού ο Αμερικανός Πρόεδρος δίνει το δικαίωμα στους Τούρκους) εξαπολύοντας προσωπική επίθεση στην Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσυ Πελόζι για τις «αντι-Τουρκικές παρατηρήσεις της».

«Η άνοδος της Πελόζι σε Πρόεδρο του Σώματος είναι αυτό που πραγματικά πρέπει να ανησυχεί την αμερικανική δημοκρατία, δεδομένης της κατάφωρης άγνοιας της. Θα μάθετε να σέβεστε τη βούληση του τουρκικού λαού», έγραψε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Twitter, κάνοντας μάλιστα και αναφορά στον Τραμπ στην ανάρτησή του (γιατί, μην τυχόν και δεν την δει ο Αμερικανός Πρόεδρος;).

Τι είχε προηγηθεί;

Την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Ντόναλντ Τραμπ ρωτήθηκε αν θα υπάρξει ειρηνική μετάβαση εξουσίας εάν χάσει τις εκλογές του 2020. «Λοιπόν, θα πρέπει να δούμε τι θα συμβεί», απάντησε εκείνος.

Σχετικά με τα σχόλια του Αμερικανού Προέδρου, η Πελόζι είπε: «Ξέρουμε ποιον θαυμάζει ο Τραμπ. Θαυμάζει τον [Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ] Πούτιν, θαυμάζει τον Κιμ Γιονγκ Ουν, θαυμάζει τον [Ρετζέπ Ταγίπ] Ερντογάν στην Τουρκία».

Και συνέχισε: «Αλλά του υπενθυμίζω, δεν είστε στη Βόρεια Κορέα, δεν είστε στην Τουρκία, δεν είστε στη Ρωσία, κύριε Πρόεδρε – και παρεμπιπτόντως, δεν είστε στη Σαουδική Αραβία. Είστε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, είναι μια δημοκρατία, οπότε γιατί δεν προσπαθείτε απλά να τιμήσετε τον όρκο της θητείας σας προς το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών;»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες