Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

 

Οι ΗΠΑ πήραν θέση! Αυστηρή ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατά της Τουρκίας


Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποδοκίμασαν την ανακοίνωση της 11ης Οκτωβρίου της Τουρκίας για την αποστολή του ερευνητικού πλοίου Oruc Reis στην ανατολική Μεσόγειο

Τονίζει παράλληλα ότι η Τουρκία ” αυξάνει μονομερώς τις εντάσεις στην περιοχή και εσκεμμένα περιπλέκει την επανάληψη κρίσιμων διερευνητικών συνομιλιών”.

“Ο εξαναγκασμός, οι απειλές, ο εκφοβισμός και η στρατιωτική δραστηριότητα δεν θα επιλύσουν τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο”, επισημαίνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών:

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποδοκιμάζουν την ανακοίνωση της Τουρκίας στις 11 Οκτωβρίου σχετικά με την ανανεωμένη τουρκική δραστηριότητα έρευνας σε περιοχές όπου η Ελλάδα διεκδικεί δικαιοδοσία στην Ανατολική Μεσόγειο. Η ανακοίνωση της Τουρκίας αυξάνει μονομερώς τις εντάσεις στην περιοχή και εσκεμμένα περιπλέκει την επανάληψη κρίσιμων διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ των συμμάχων μας του ΝΑΤΟ, Ελλάδας και Τουρκίας.

Ο εξαναγκασμός, οι απειλές, ο εκφοβισμός και η στρατιωτική δραστηριότητα δεν θα επιλύσουν τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Προτρέπουμε την Τουρκία να τερματίσει αυτήν την υπολογιζόμενη πρόκληση και να ξεκινήσει αμέσως διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα. Οι μονομερείς ενέργειες δεν μπορούν να οικοδομήσουν εμπιστοσύνη και δεν θα παράγουν διαρκές λύσεις».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες