Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020

 

Ένα λεύκωμα με σελίδες από διαμαντόσκονή! Φωτογραφικός διαγωνισμός στην περιφέρεια Αττικής για να μπουν στις τσέπες εκδότη 124.000 ευρώ.


Του Άρη Σπίνου edolio5

Σε νέες σπατάλες δημόσιου χρήματος προχωρά η διοίκηση του Γ. Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής. Μετά τις πολυθρόνες τύπου Τσέστερφιλντ, τα φωτιστικά «λαγουδάκια» και τις ακριβές βασιλόπιτες, η περιφερειακή αρχή έρχεται τώρα να δαπανήσει 124.000 ευρώ για την έκδοση «συλλεκτικού λευκώματος ιστορικού χαρακτήρα για την Περιφέρεια Αττικής», όπως αναφέρεται στην απόφασή της, γνωρίζοντας οι πάντες από τώρα ότι ο κερδισμένος της δουλειάς θα είναι εκδότης εβδομαδιαίας εφημερίδας.

Οι δαπάνες εγκρίθηκαν από την οικονομική επιτροπή μόνο με ψήφους της περιφερειακής διοίκησης. Η αντιπολίτευση ήγειρε ζήτημα όχι μόνο υπερκοστολόγησης αλλά και νομιμότητας.

Στηλιτεύοντας την υπέρογκη  δαπάνη καταψήφισαν και δύο μέλη (Δ. Κατσικάρης, Αννα Μεθυμάκη) της παράταξης του Γ. Σγουρού, αναφέροντας ότι η επίμαχη έκδοση μπορεί να γίνει με το ένα τρίτο του ποσού που εισηγήθηκε η περιφερειακή αρχή Πατούλη. «Αντίστοιχη έκδοση επί Περιφερειακής Αρχής Σγουρού έγινε με 41.000 ευρώ για 700 σελίδες, ενώ τώρα για ίδια έκδοση 400 σελίδων διατίθεται ποσό 124.000 ευρώ, δηλαδή ποσό τεράστιο και αναιτιολόγητο, ιδιαίτερα σε εποχή οικονομικής στενότητας της Περιφέρειας Αττικής», τόνισαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες