Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Ένοπλες Δυνάμεις – προσλήψεις: Ενισχύονται με επιπλέον προσωπικό

Ένοπλες Δυνάμεις - προσλήψεις: Ενισχύονται με επιπλέον προσωπικό οι Ένοπλες Δυνάμεις, όπως είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

Ένοπλες Δυνάμεις – προσλήψεις: Με επιπλέον σπουδαστές στις Στρατιωτικές Σχολές και προσλήψεις Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) και Οπλιτών Βραχείας Ανακατατάξεως (ΟΒΑ) ενισχύονται οι

Ένοπλες Δυνάμεις. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας εγκρίθηκε από τα συναρμόδια υπουργεία, για το έτος 2021, η εισαγωγή 516 επιπλέον σπουδαστών στις Στρατιωτικές Σχολές, καθώς και η πρόσληψη 1.600 ΕΠΟΠ και 1.000 ΟΒΑ.

Η απόφαση έρχεται σε συνέχεια των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, όσον αφορά στην ενίσχυση της Άμυνας και της Ασφάλειας σε προσωπικό.

Στρατιωτική θητεία: Οριστικό το 12μηνο – Από ποια ΕΣΣΟ θα ξεκινήσει η αύξησηΕΛΛΑΔΑ

Eρχεται σύντομα η αύξηση της στρατιωτικής θητείας στους 12 μήνες για τον Στρατό Ξηράς όπως προανήγγειλε από τη Θάσο ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, στρατιωτικές πηγές προσδιορίζουν τη θεσμοθέτηση της αύξησης της θητείας για τον Στρατό Ξηράς για τον Ιανουάριο. Για την ώρα, υπάρχει σκέψη αυτή η αλλαγή να γίνει από την πρώτη ΕΣΣΟ, του πρώτου μήνα του 2021, ωστόσο είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνει τελικά με την ΕΣΣΟ του Μαρτίου.

Το βέβαιο είναι πως σε δηλώσεις του ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, αφού επεσήμανε ότι «η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία είναι ισχυρές και διασφαλίζουν τις συνθήκες, ώστε οι Ένοπλες Δυνάμεις να προστατεύουν την εδαφική κυριαρχία της χώρας και τα κυριαρχικά της δικαιώματα δημιουργώντας ισχυρή αποτροπή έναντι κάθε επιβουλής». «Με τον δεδομένο σχεδιασμό για προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών, έλευση περισσότερων στρατευσίμων, από την αύξηση της θητείας στους 12 μήνες που θα γίνει σύντομα και την αύξηση των σπουδαστών των παραγωγικών σχολών που βγάζουν τους αξιωματικούς στο στρατό ξηράς, την πολεμική αεροπορία και το πολεμικό ναυτικό, είναι δεδομένο ότι θα έρθουν περισσότεροι στον Έβρο να υπηρετήσουν».

Η συζήτηση για αύξηση της θητείας στον Στρατό Ξηράς, που σήμερα είναι εννέα μήνες, είχε ανοίξει από την πρώτη στιγμή της ανάληψης της διακυβέρνησης από τη ΝΔ, με πρωτοβουλία του ίδιου του κ. Παναγιωτόπουλου χωρίς ωστόσο να δοθεί συνέχεια καθώς το θέμα είχε παραπεμφθεί στις προτάσεις που θα έκανε η ηγεσία του στρατεύματος προς το υπουργείο Άμυνας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες