Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Μήνυση κατά του Γκερτ Βίλντερς κατέθεσε ο Ερντογάν...


Μήνυση κατά του Ολλανδού Γκερτ Βίλντερς. κατέθεσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαιτίας ανάρτησης που έκανε ο ακροδεξιός πολιτικός.

Ο επικεφαλής του... Κόμματος Ελευθεριών (PVV), ανέβασε προ ημερών στον λογαριασμό του στο Twitter ένα σκίτσο του προέδρου Ερντογάν, που παρέπεμπε στα επίμαχα σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ του γαλλικού περιοδικού Charlie Hebdo, συνοδευόμενο από το μήνυμα: «τρομοκράτης».

Η μήνυση κατατέθηκε, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, στην εισαγγελία της Άγκυρας από το δικηγόρο του Τούρκου προέδρου Χουσεΐν Αϊντίν.

Στη μήνυση γίνεται λόγος για «προσβολή» του προέδρου της Τουρκίας.

Το σκίτσο προκάλεσε την αντίδραση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σε ομιλία του σε κομματική εκδήλωση στην επαρχία Μαλάτεια (Μελετίνη) της Ανατολικής Τουρκίας την Κυριακή, επιτέθηκε κατά του Βίλτερς με οξείς χαρακτηρισμούς.




«Υπάρχει στην Ολλανδία ένα "κακέκτυπο" βουλευτή. Τολμάει να ασχοληθεί μαζί μας. Κατ' αρχάς να ξέρεις τα όρια σου. Μάθε ποια είναι τα όρια σου. Σκέφτηκες ποιον ακολουθείς; Θα μάθεις τα όρια σου. Εμείς δεν ξέρουμε τι θα πει φασισμός. Ο φασισμός είναι δικός σας. Ζήσαμε τον φασισμό στη Γερμανία, την Ιταλία. Εσείς συμπορευτήκατε με αυτούς. Εμείς το μόνο που ξέρουμε την κοινωνική δικαιοσύνη» ανέφερε.

Στο ίδιο κλίμα και ο εκπρόσωπος του, Φαχρετίν Αλτούν, ο οποίος επιχείρησε να συνδέσει τη σύγκρουση των Ευρωπαίων με τον Ερντογάν στο κλίμα της ισλαμοφοβίας στην Ευρώπη. «Η εχθρότητα προς τους μουσουλμάνους στην Ευρώπη και οι προσπάθειες για την καθυπόταξή τους δεν μπορεί να διαχωριστεί από τη διογκούμενη εχθρότητα απέναντι στο Ισλάμ, την Τουρκία και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν» ανέφερε...

cnn.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες