Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Με εντολή του αρχηγού Μιχαλολιάκου η φυγή Παππά...


Δημήτρης Ψαρράς

Η διαφυγή του υπαρχηγού της Χ.Α. Χρήστου Παππά εξέθεσε ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση και ειδικά τον αρμόδιο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. 

Οι επιθετικές δηλώσεις, μάλιστα, του υπουργού Προστασίας του Πολίτη δημιούργησαν ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα, εφόσον –όπως αναλυτικά εξήγησε ο... αρμόδιος τομεάρχης του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Μαρίνος Σκανδάμης– είναι ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί του και υπάρχει πολιτική ευθύνη για την αθέτηση όσων ορίζει ο νόμος για τις περιπτώσεις υποδίκων και υπόπτων διάπραξης εγκλημάτων (άρθρα 26, 79 και 99 του Π.Δ. 141/1991 και άρθρα 2 και 7 του Π.Δ. 7/2017).

Αλλά αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι με τη φυγή του ο Παππάς δικαιώνει το δικαστήριο που δεν δέχτηκε να έχει ανασταλτική δύναμη η έφεση των περισσότερων από τους καταδικασμένους χρυσαυγίτες, και ειδικά για το σύνολο της διευθυντικής ομάδας της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης. Επίσης, με την κίνησή του αυτή ο Παππάς καθιστά αδύνατη κάθε μελλοντική σκέψη των φυλακισμένων χρυσαυγιτών να διεκδικήσουν κάποια στιγμή αναστολή της έκτισης της ποινής τους. Κανένα δικαστικό συμβούλιο αναστολών δεν μπορεί να αγνοήσει από δω και πέρα αυτή την πράξη του Παππά και να διακινδυνεύσει με την αποδοχή κάποιας αίτησης αναστολής ένα νέο φιάσκο με άλλον χρυσαυγίτη να γίνεται άφαντος.

Το σημαντικό είναι ότι η διαφυγή του Παππά δεν μπορεί να θεωρηθεί προσωπική επιλογή. Είναι γνωστό και έχει πιστοποιηθεί από πολλά ντοκουμέντα που ήρθαν στο φως κατά την πολύχρονη ακροαματική διαδικασία, ότι ο σύνδεσμος του Παππά με τον Μιχαλολιάκο υπήρξε ακατάλυτος από το 1983, όταν πόζαραν μαζί, φορώντας τα σορτσάκια της ναζιστικής νεολαίας, με σβάστικες και χιτλερικούς χαιρετισμούς στα γραφεία του Λαϊκού Συνδέσμου στη Ζωοδόχου Πηγής και στην Κεφαλληνίας.

Ολα δείχνουν ότι η φυγή του Παππά αποφασίστηκε από κοινού με τον αρχηγό, και γι’ αυτό δεν υπήρξε καμιά αντίδραση από τα ήδη φυλακισμένα στελέχη. Προφανώς ο υπαρχηγός έχει αναλάβει το καθήκον να ανοίξει τους δρόμους διαφυγής και του ίδιου του αρχηγού, όταν κάτι τέτοιο καταστεί δυνατόν.

Αλλωστε έχουμε το προηγούμενο της περιόδου που προφυλακίστηκαν στελέχη της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής, το φθινόπωρο του 2013. Και πάλι είχε εξαφανιστεί ο Παππάς, χωρίς να υπάρξει και τότε κάποια αντίδραση από τον Μιχαλολιάκο, και παραδόθηκε μετά από μία μέρα, έχοντας προφανώς το καθήκον να εξαφανίσει από γραφεία και σπίτια σημαντικά ενοχοποιητικά στοιχεία. Τη βδομάδα εκείνη είχε μετακομίσει –κατά διαβολική σύμπτωση– ο ίδιος αλλά και ο Παναγιώταρος.

Τα ντοκουμέντα

Για το τι θα μπορούσαν να κρύβουν τα σπίτια των χρυσαυγιτών μαρτυρά το πλήθος των ευρημάτων στο μοναδικό σπίτι που δεν πρόλαβαν τότε να αδειάσουν, το σπίτι του Παππά στα Γιάννενα. Εκεί βρέθηκαν όχι μόνο πολυάριθμα ντοκουμέντα για τη ναζιστική συγκρότηση της οργάνωσης, αλλά και το οργανόγραμμα του γνήσιου καταστατικού της που αναφέρεται στην Ιεραρχία και την Αρχή του Αρχηγού.

Για την πρόθεση της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής να αποδράσει έχουν δημοσιευτεί αυτές τις μέρες πολλά στοιχεία από το «Μακελειό» του Στέφανου Χίου. Ηδη από την επομένη της καταδικαστικής απόφασης, η φιλική προς την οργάνωση εφημερίδα είχε πρωτοσέλιδο τίτλο «Επιχείρηση Χρυσή Ανατολή. Σχέδιο απόδρασης για να μην πάνε φυλακή» (8.10.2020), ενώ και προχθές κυκλοφόρησε με τίτλο «Απόδραση στον Πούτιν για να σωθούμε. Η συνωμοτική αλληλογραφία Ζαρούλια - Μιχαλολιάκου για το μεγάλο σχέδιο διαφυγής στη Ρωσία για να γλυτώσουν τη φυλακή» (24.10.2020).

Για διαφυγή του Παππά στη Ρωσία έκανε λόγο και ένας άλλος υποστηρικτής της οργάνωσης, ο Ελληνοαμερικανός Αγγ. Αγγελάτος, ο οποίος σε διαδικτυακή εκπομπή με καλεσμένο τον Λαγό έκανε κι αυτός «αποκαλύψεις» για τη διαφυγή του Παππά: «Εχω ακούσει ότι ο Παππάς φυγαδεύτηκε από Ρώσους καλόγερους του Αγίου Ορους. Ντύθηκε καλόγερος, λέει, και από τον διεθνή αερολιμένα της Θεσσαλονίκης πήγε στη Ρωσία και ζήτησε πολιτικό άσυλο». Ο Λαγός, επιφυλακτικός, απαντά ότι δεν γνωρίζει. Και ο Αγγελάτος συνεχίζει: «Μπορεί να βρίσκεται και στις ΗΠΑ σε κάποιους φίλους. Αλλοι λένε ότι είναι στο Μπαχάμας, στα διεθνή πειρατικά νησιά» (23.10.2020).

«Εμφύλιος»

Στην ίδια εκπομπή ο Λαγός θα υπερασπιστεί το σύνολο των φυλακισμένων χρυσαυγιτών, χωρίς να εξαιρεί τον Ρουπακιά: «Είναι αμαρτία, 37 άνθρωποι βρίσκονται πίσω από τα κελιά της φυλακής –της τιμής όπως τα λέγαμε– γιατί έκαναν το έγκλημα να υπερασπιστούν Ελλάδα και Ορθοδοξία σε ένα δικτατορικό καθεστώς που υπάρχει στην Ελλάδα. Φτάσαμε στο σημείο 37 άνθρωποι να είναι πολιτικοί κρατούμενοι αυτή τη στιγμή». Και ειδικά για τον Ρουπακιά θα πει ότι «δεν ήθελε να τον σκοτώσει, αλλά βρισκόταν σε άμυνα, σε μια στιγμή πανικού. Και κάποια βίντεο το αποδεικνύουν αυτό. […] Τι να κάνουμε εμείς που κάποιοι παίξανε ξύλο, 1 η ώρα τη νύχτα και μαχαιρώθηκαν».

Υπάρχουν και χειρότερα. Από τη θαλπωρή των Βρυξελλών ο Λαγός επαναφέρει τα περί «εμφυλίου», μιλώντας για αίμα που πρέπει να χυθεί: «Υπάρχει μία τυραννία στην Ελλάδα και αν δεν ξεσηκωθούμε και αν, δυστυχώς, δεν χυθεί και αίμα, δεν θα διεκδικήσουμε την ελευθερία μας. Αυτό είναι γεγονός».

Το ότι η διαφυγή Παππά ήταν προσχεδιασμένη μαρτυρούν όσα έλεγε ο συνήγορός του Π. Σταυριανάκης στο δικαστήριο στις 13.10.2020, επικαλούμενος ότι το 2013 «ο ίδιος έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση των Αρχών και ενώ θα μπορούσε να έχει διαφύγει εμφανίστηκε με ένα ταξί στη ΓΑΔΑ». Τα ίδια και στις 16.10.2020: «Δεν χάνει τίποτα η δικαιοσύνη από τον κατηγορούμενο, γιατί είναι στη διάθεσή της». Ο ίδιος δικηγόρος, μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον ΑΝΤ1 διέψευδε ότι η σχέση Παππά - Μιχαλολιάκου έχει διαταραχθεί: «Στενοχώριες μπορεί να υπάρχουν, παράπονα μπορεί να υπάρχουν, αλλά η σχέση είναι σχέση».

Ετσι αποκαλύπτεται ότι και η υποτιθέμενη αποχώρηση του Παππά από τη Χ.Α. υπήρξε απλώς μέρος του σχεδίου διαφυγής. Κι αυτό πιστοποιείται από το γεγονός ότι ενώ υποτίθεται ότι είχε αποχωρήσει από τη Χ.Α. στις 1.11.2019, αυτό το γνωστοποίησε μόνο μετά την ανακοίνωση της απόφασης, στις 7.10.2020. Ποιον κοροϊδεύουν οι καταδικασμένοι ναζιστές;...

efsyn.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες