Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

 

Βέλγιο: Η τρανσέξουαλ Πέτρα ντε Σούτερ διορίστηκε αναπληρώτρια πρωθυπουργός

Και έτσι έγινε το πρώτο τρανς άτομο στην Ευρώπη που αναλαμβάνει τόσο σημαντικά καθήκοντα, σε ένα τόσο υψηλό κυβερνητικό πόστο.


Βέβαια, τύποις, το Βέλγιο δεν διαθέτει κυβέρνηση.

Αλλά αυτό είναι μια λεπτομέρεια, αφ’ ενός διότι το κράτος λειτουργεί αποτελεσματικά χάρη στο πολύ

καλά δομημένο σύστημα αποκέντρωσης των υπηρεσιών.

Και αφ’ ετέρου, η απουσία κυβέρνησης με την συμβατική έννοια δεν μειώνει σε τίποτα τον θρίαμβο της κ. ντε Σούτερ.

Η Πέτρα ντε Σούτερ είναι γυναικολόγος στο επάγγελμα και μέλος του κόμματος των Πρασίνων. Έχει μακρά ιστορία στην μαχητική διεκδίκηση της ισότητας για τα τρανσέξουαλ άτομα, καθώς και για ζητήματα σεξουαλικής υγείας. Στις περσινές Ευρωεκλογές η ντε Σούτερ εξελέγη στο Ευρωκοινοβούλιο όπου υπηρετούσε την ΕΕ υπό την ιδιότητα της Προέδρου της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας Καταναλωτή για την παράταξη των Πρασίνων.

Στα 57 της χρόνια η Πέτρα ντε Σούτερ παραιτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προκειμένου να αφοσιωθεί στα νέα της καθήκοντα, κατέχοντας πλέον τη μία από τις συνολικά 7 θέσεις αναπληρωτών πρωθυπουργών, όσα και τα πολιτικά κόμματα που συνθέτουν την προσωρινή κυβέρνηση συνεργασίας.

Η ντε Σούτερ δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενη και εξέφρασε ευγνωμοσύνη για την υποστήριξη την οποίαν της πρόσφεραν οι συνάδελφοί της Πράσινοι. Με τον διορισμό της στη δεύτερη πιο ισχυρή θέση του κυβερνητικού μηχανισμού στο Βέλγιο (έστω και εάν τη μοιράζεται με άλλους 6) η Πέτρα ντε Σούτερ φτάνει πιο ψηλά στην πολιτική ιεραρχία από οποιαδήποτε άλλη τρανς προσωπικότητα στην Ευρώπη.dikastiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες