Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Ο «χάρτης» των εμβολίων που ετοιμάζονται...






















...για τον κορωνοϊό (ΦΩΤΟ)...
Τον «χάρτη» της Wall Street Journal, στον οποίο παρατίθενται τα 9 εμβόλια που συγκεντρώνουν πιθανότητες να περάσυν με επιτυχία τις δοκιμές και να τεθούν σε παραγωγή, παρουσίασε στον λογαριασμό του στο Facebook ο Ηλίας Μόσιαλος.

Ο «χάρτης» παρουσιάζει... τη χρονική εξέλιξη των κλινικών δοκιμών φάσης 3, εκτιμά το χρονικό σημείο κατά το οποίο θα ανακοινωθούν τα οριστικά αποτελέσματα, ώστε να λάβουν - αν είναι επιτυχή - άδεια κυκλοφορίας.

H ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου με τον «χάρτη» των προχωρημένων εμβολίων
«Περιμένουμε μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ τα αποτελέσματα των Pfizer και Moderna» 

Στο μεταξύ, με πατημένο το γκάζι συνεχίζει η επιστημονική κοινότητα τις δοκιμές και τις έρευνες για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού με τους ειδικούς να εκφράζουν τις πρώτες ελπίδες ότι κάποιο από τα σκευάσματα θα εγκριθεί μέχρι το τέλος του χρόνου. «Δύο εβδομάδες μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου θα έχουμε αποτελέσματα από τα δύο αμερικανικά εμβόλια της Pfizer και της Moderna» είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο καθηγητής του LSE Ηλίας Μόσιαλος με αφορμή τις σχετικές δηλώσεις του Άντονι Φάουτσι, του «Σωτήρη Τσιόδρα» των ΗΠΑ. Όπως επισήμανε ο κ. Μόσιαλος και στις δύο περιπτώσεις αυτές «δεν είχαμε κάποια μεγάλη παρενέργεια ώστε να καθυστερήσουν οι διαδικασίες».



Ειδικά, δε, για το εμβόλιο της Pfizer παρατήρησε ότι διεξάγεται σε 44.000 εθελοντές ενώ «έχουν επεκτείνει τις έρευνες και κάνουν και σε παιδιά και σε ηλικωμένους και σε άτομα με υποκείεμνα νοσήματα».

«Αν όλα πάνε καλά τα δύο αμερικανικά θα ανακοινωθούν πρώτα μέχρι το τέλος της χρονιάς και θα αρχίσει η διανομή τους πρώτους μήνες του έτους» πρόσθεσε ο κ. Μόσιαλος.

Σύμφωνα με την εκτίμησή του «μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021 θα υπάρχει διαθεσιμότητα του εμβολίου» αν και, όπως είπε, «δεν θα φτάσει ένα εμβόλιο γιατί είναι αμφίβολο αν θα έχουν αποτελεσματικότητα κοντά στο 70%» ώστε να φτάσουμε πιο γρήγορα στην ανοσία της αγέλης.

πηγη protothema.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες