Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Το Κουβέιτ κάνει μποϊκοτάζ σε γαλλικά προϊόντα...

ΦΩΤΟ...
Εκτός διάθεσης βρίσκονται τα γαλλικά προϊόντα στο Κουβέιτ, όπως μαρτυρούν οι εικόνες από τα άδεια ράφια συνεταιρισμών στα σημεία που δέσποζαν εμβληματικά γαλλικά σήματα.

Αιτία του μποϊκοτάζ τα σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ στο Charlie Hebdo και... η διδασκαλία τους στο πλαίσιο της ελευθερίας της έκφρασης από τον καθηγητή Σαμιέλ Πατί, που στη συνέχεια αποκεφαλίστηκε σε προάστιο της γαλλικής πρωτεύουσας από ισλαμιστή.

Η μη κυβερνητική Ένωση Συνεργατικών Καταναλωτών, που συγκεντρώνει πάνω από 70 συνεταιρισμούς, εξέδωσε την οδηγία για μποϊκοτάζ γαλλικών προϊόντων σε εγκύκλιό της στις 23 Οκτωβρίου.

Έκτοτε, πολλά καταστήματα αφαίρεσαν από τα ράφια τους διάσημες γαλλικές φίρμες, όπως προϊόντα μαλλιών και ομορφιάς από γαλλικές εταιρείες.




Το μποϊκοτάζ είναι απάντηση στις «επαναλαμβανόμενες προσβολές» κατά του Μωάμεθ

Ο επικεφαλής της ένωσης είπε στο Reuters ότι όλα τα γαλλικά προϊόντα έχουν αφαιρεθεί από τις Ενώσεις, σημειώνοντας ότι η κίνηση ήταν απάντηση στις επαναλαμβανόμενες προσβολές κατά του Μωάμεθ και ότι ελήφθη ανεξάρτητα από την κυβέρνηση.

Οι συνεταιρισμοί, που ορισμένοι έχουν μέγεθος σούπερ μάρκετ αντιπροσωπεύουν ένα μεγάλο μέρος των λιανικών πωλήσεων στη χώρα, ενώ διοργανώνουν εκπαιδευτικά μαθήματα και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.



Ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας την Παρασκευή επέκρινε τη βίαιη δολοφονία του Σαμιέλ Πατί, ωστόσο καυτηρίασε τη βλασφημία κάθε θρησκείας στο όνομα της ελευθερίας της έκφρασης.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Κουβέιτ, που συνάντησε τον Γάλλο πρέσβη την Κυριακή, καταδίκασε τη δολοφονία του Πατί ως ειδεχθές έγκλημα, ωστόσο σημείωσε ότι χρειάζεται να αποφεύγεται η προσβολή θρησκείας, που πυροδοτούν εχθρότητα, μίσος και ρατσισμό. Η Γαλλία έκανε εξαγωγές προς το Κουβέιτ 834,7 εκατομμυρίων το 2019.

Προβλήματα αντιμετωπίζει η Γαλλία και στη Σαουδική Αραβία, που είναι και η μεγαλύτερη οικονομία στον αραβικό κόσμο. Πολλοί καταναλωτές ζήτησαν μέσω twitter να υπάρξει μποϊκοτάζ στην αλυσίδα Carrefour.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες