Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

 

Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ...


...εξελέγη η Μαριέττα Γιαννάκου...

Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ εξελέγη η επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, Μαριέττα Γιαννάκου, κατά την ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε πριν από την ολοκλήρωση των εργασιών της... 66ης Ετήσιας Συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, για την εκλογή νέου προεδρείου. 

Είναι η πρώτη φορά που Έλληνας βουλευτής αναδεικνύεται στο αξίωμα αυτό. Επίσης, ο Ανδρέας Λοβέρδος, μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, εξελέγη αντιπρόεδρος της υποεπιτροπής για τις Μελλοντικές Δυνατότητες Ασφάλειας και Άμυνας της Συμμαχίας.

Μετά την εκλογή της, η κ. Γιαννάκου, αφού συνεχάρη τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Τζέραλντ Κόνολι, από τις ΗΠΑ, δήλωσε: «Πιστεύω ότι θα εργαστούμε με βάση την προσδοκία που έχουμε για τη Συμμαχία, για το ΝΑΤΟ 2030, βάσει των τριών στόχων που έχουν τεθεί από τον Γενικό Γραμματέα, κ. Στόλτενμπεργκ, δηλαδή μια ισχυρή στρατιωτικά Συμμαχία, με ενίσχυση του πολιτικού χαρακτήρα της και του παγκόσμιου ρόλου της. Τα κριτήρια αυτά θεωρώ ότι θα μας καθοδηγήσουν στην εργασία μας μελλοντικά και στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ άνδρες και γυναίκες θα δουλέψουμε προκειμένου να ικανοποιηθούν οι τρεις αυτοί στόχοι».

Συγχαρητήριο μήνυμα στη Μαριέττα Γιαννάκου για την εκλογή της ως αντιπροέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης ΝΑΤΟ ανήρτησαν στους λογαριασμούς τους στο Τwitter το υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και ο Νίκος Δένδιας.

«Συγχαρητήρια και ευχές για καλή θητεία στη βουλευτή Μ. Γιαννάκου για την εκλογή της ως Αντιπροέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης ΝΑΤΟ», αναφέρει το ΥΠΕΞ.

Συγχαρητήρια στη βουλευτή εξέφρασε και ο υπουργός Εξωτερικών σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

«Θερμά συγχαρητήρια στη @m_giannakou για την εκλογή της ως Αντιπροέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ» γράφει ο Νίκος Δένδιας...




efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες