Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

Ναρκωτικά – αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος: Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι Αρχές

Ναρκωτικά - αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος: Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, ο 52χρονος συνελήφθη απογευματινές ώρες, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Ναρκωτικά – αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος: Πολλά έχουν δει τα μάτια των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών, σε όλη τη χώρα, για τα απίθανα σημεία που σκαρφίζονται μεταφορείς ουσιών για

να περάσουν αλώβητοι τους ελέγχους και να παραδώσουν τις παραισθήσεις στον προορισμό που έχει συμφωνηθεί με τους παραλήπτες. Αυτό, ωστόσο, που αντίκρισαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών στον Αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος, ξεπερνάει τη φαντασία και φθάνει ως τη βλασφημία των Θείων.


Του Πέτρου Καρσιώτη

52χρονος΄Ελληνας, που είχε ταξιδέψει στο Εκουαδόρ και επέστρεψε στην Αθήνα μέσω Γαλλίας, απεδείχθη ότι είχε κρύψει ένα κιλό και εκατόν εβδομήντα γραμμάρια κοκαΐνης, σε κορνίζα με τον Μυστικό Δείπνο (!), αλλά και σε άλλη κορνίζα στην οποία απεικονιζόταν νοσηλεύτρια να βοηθάει ασθενή με κορωνοϊό μέσα σε νοσοκομείο, στο κρεβάτι νοσηλείας! Οι αστυνομικοί της Δίωξης, κλιμάκιο της οποίας εδρεύει καθημερινά στο χώρο αφίξεων του «Ελευθέριος Βενιζέλος», θεώρησαν αναγκαία κατ αρχήν τον λεπτομερή έλεγχο των αποσκευών του ταξιδιώτη, καθώς είδαν από το ιστορικό του αεροπορικού ταξιδιού ότι βάση αρχικής προέλευσης ήταν το Εκουαδόρ.

Περιοχή από την οποία ξεκινούν κατά καιρούς φορτία ολόκληρα με κοκαΐνη, κρυμμένα συνήθως μέσα σε νόμιμα φορτία με μπανάνες, όπως συνέβη πρόσφατα με την κατάσχεση 250 κιλών κοκαΐνης στο λιμάνι του Πειραιά. Στη διάρκεια του ελέγχου που έγινε στις αποσκευές, μέσα σε ταξιδιωτικά τσάντα, είδαν οι αστυνομικοί τις δύο κορνίζες. Τίποτε δεν έδειχνε το περιεχόμενο στο εσωτερικό. Ο λεπτομερής, ωστόσο, έλεγχος που ακολούθησε, απέδειξε ότι περιείχαν, πολύ κιλά κρυμμένη, για να μην την «πιάνουν» τα μηχανήματα, την ποσότητα κοκαΐνης που προαναφέρθηκε.

“Μυστικός Δείπνος” και νοσηλεύτρια

Προέκυψε επίσης ότι ο 52χρονος ταξιδιώτης με τον «Μυστικό Δείπνο» και τη νοσηλεύτρια του κορωνοϊού, είχε μείνει επί τρεις ημέρες στη Γαλλία όπου υπεβλήθη, με βάση τα διεθνώς ισχύοντα σε τεστ για την covid-19, με το αποτέλεσμα να είναι αρνητικό.Έτσι επιβιβάστηκε σε πτήση για την Αθήνα. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, ο 52χρονος συνελήφθη απογευματινές ώρες, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, προστίθεται στην ανακοίνωση, αστυνομικοί της Δίωξης, στο πλαίσιο στοχευόμενων ελέγχων, για την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια, εντόπισαν και συνέλαβαν τον ανωτέρω, ο οποίος αφίχθη αεροπορικώς στη χώρα μας, προερχόμενος από το Εκουαδόρ, μέσω Γαλλίας.

«Συγκεκριμένα», αναφέρεται ακόμη «ο 52χρονος κατελήφθη να μεταφέρει έξι συσκευασίες με ποσότητα κοκαΐνης βάρους 1.710 γραμμαρίων, τις οποίες είχε αποκρύψει σε δύο κορνίζες, εντός της αποσκευής του». Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να γίνουν γνωστές οι επαφές του ιδίου με προμηθευτές στο Εκουαδόρ, αλλά και η τελική κατάληξη της κοκαΐνης στην Αθήνα, όπου έφθασε.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες