Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

 

Τμήμα Οικονομικού Εγκλήματος: Ομόφωνα επικεφαλής ο Χρ. Μπαρδάκης- 11 γυναίκες εισαγγελείς επιλέχθηκαν – Όλα τα ονόματα

Ο έμπειρος Εισαγγελέας Εφετών Χρ. Μπαρδάκης όπως είχε γράψει το  dikastiko.gr   είναι ο νέος επικεφαλής του τμήματος- μαμούθ της Οικονομικής Εισαγγελίας στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών που ιδρύθηκε με απόφαση της κυβέρνησης η οποία ψηφίστηκε στη Βουλή πριν από μερικές μέρες.


Ο έμπειρος Εισαγγελέας Εφετών Χρ. Μπαρδάκης όπως είχε γράψει το  dikastiko.gr   είναι ο νέος επικεφαλής του τμήματος- μαμούθ της Οικονομικής Εισαγγελίας στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών που

ιδρύθηκε με απόφαση της κυβέρνησης η οποία ψηφίστηκε στη Βουλή πριν από μερικές μέρες.

Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο που συνεδρίασε το πρωί όρισε ομόφωνα τους 8 εισαγγελείς και αντεισαγγελείς Εφετών και τους 9 εισαγγελείς και αντεισαγγελείς Πρωτοδικών που θα στελεχώσουν το τμήμα, το οποίο είναι η διάδοχη κατάσταση των εισαγγελιών Οικονομικού Εγκλήματος και κατά της Διαφθοράς που λειτουργούσαν ως σήμερα. Ο επικεφαλής του οικονομικού εγκλήματος αναβαθμίζεται στη νέα θέση, αντίθετα αποχωρεί η Ελένη Τουλουπάκη μετά από (περίπου) 1,5 θητεία στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

Χαρακτηριστικό είναι πως από τους συνολικά 17 επιλεγέντες, οι 11 είναι γυναίκες.

Τα ονόματα

Το ΑΔΣ δέχτηκε ομόφωνα την εισήγηση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτη  και όρισε νέο οικονομικό εισαγγελέα, επικεφαλής του νέου υπερ-τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος στην Εισαγγελία Εφετών, τον εισαγγελέα Εφετών Χρ. Μπαρδάκη, μέχρι σήμερα οικονομικό εισαγγελέα.

Μετά από την εισήγηση ορίστηκαν επίσης ομόφωνα:

Αναπληρώτρια του κ.Μπαρδάκη, ορίστηκε η εισαγγελέας Εφετών Κυριακή Στεφανάτου.

Τακτικοί εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος( δηλαδή αποκλειστικής απασχόλησης) οι εισαγγελείς Εφετών:

-Παν. Καψιμάλης, Αθανασία Βλαχου και Νικος Ποιμενίδης (πρωην προϊσταμένος της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά)

Αναπληρωτές τους (μη τακτικά μέλη, μερικής απασχόλησης) οι αντεισαγγελείς Εφετών :

-Παναγιώτα Φάκου (πρώην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοσδικών Αθηνών) , Δημ. Πιέρρος, Ελένη Μαυροπούλου

Επίκουροι

Ως επίκουροι (μερικής απασχόλησης) οικονομικοί εισαγγελείς ορίστηκαν 9 εισαγγελείς και αντεισαγγελείς Πρωτοδικών.

-Οι 7 από αυτούς προέρχεται από το Πρωτοδικείο Αθηνών:

Αντωνία Γεωργίου, Παναγιώτα Ιωαννίδου (εισαγγελείς Πρωτοδικών), Ελένη Παπαδοπούλου , Κων/να Κοντογιάννη, Βελισάριος Χολής, Μιχ. Μιχαλόπουλος, Αικατερίνη Κολιοκώστα.

-Οι δυο προέρχονται από τη Θεσσαλονίκη:

Σοφία Διπλοϊδου και Χαρίκλεια Χοβαρδά.

Πανελλλαδικό

Η αρμοδιότητα του νέου Τμήματος θα είναι πανελλαδική και θα απορροφά όλες τις μέχρι τώρα αρμοδιότητες της Οικονομικής Εισαγγελίας και της Εισαγγελίας κατά της διαφθοράς. Η διαφοροποίηση εχει να κάνει με το γεγονός ότι θα λειτουργεί ειδικό υπερ- τμήμα αποκλειστικής απασχόλησης εντός της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών και επαφίεται «στις διατάξεις του Κανονισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας αυτής». Θα έχει δε αρμοδιότητα για τέτοιες περιπτώσεις σε ολόκληρη την Επικράτεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες