Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Βγήκε σήμερα από την φυλακή μετά από 6 χρόνια ο εφοπλιστής Γιαννουσάκης που είχε "πρωταγωνιστήσει" με το Noor1! "Έσπασε" τα ισόβια στο εφετείο με συνήγορο τον ποινικολόγο Γιάννη Γλύκα!


Του Άρη Σπίνου edolio5

Αποφυλακίζεται σήμερα υπό όρους από το Κατάστημα Κράτησης Χαλκίδας, ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης, ο οποίος εμπλεκόταν στην πολύκροτη διακίνηση των 3 τόνων ηρωίνης με το «Noor 1».

Ο Γιαννουσάκης είχε καταδικαστεί σε 18 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εμπορία, κατοχή και διακίνηση, ωστόσο μέσα στην 6ετία αφέθηκε ελεύθερος.

Δεκτή έκανε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά την πρόταση της εισαγγελέως της Έδρας Βασιλικής Βλάχου και δόθηκε το ελαφρυντικό της καλής διαγωγής μετά την πράξη σε όλους τους κατηγορούμενους με αποτέλεσμα να «σπάσουν» τα ισόβια στα οποία είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης, ο Γεώργιος Μπουρδούβαλης και οι τρεις Τούρκοι εμπλεκόμενοι στη διακίνηση του φορτίου του «λευκού θανάτου».

Η απόφαση για τη χορήγηση του ελαφρυντικού δόθηκε κατά πλειοψηφία, με την πρόεδρο του δικαστηρίου Μαρία Κουφούδη να διαφωνεί ως προς τη χορήγηση του ελαφρυντικού.


Το δικαστήριο απέρριψε εξάλλου το αίτημα χορήγησης του ελαφρυντικού του άρθρου 27 στον Ευθύμιο Γιαννουσάκη κρίνοντάς το ως μη νόμιμο.

Επιπλέον αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη στον πρώην συνεργάτη του Γιαννουσάκη Σταύρο Λάγιο και τον Κωνσταντίνο Καρτσώνη, ιδιοκτήτη αποθήκης στο Κορωπί όπου βρέθηκαν τα ναρκωτικά.

Το δικαστήριο δέχθηκε τη σχετική πρόταση της εισαγγελέως, η οποία είχε επισημάνει πως ο Λάγιος υπέδειξε στους λιμενικούς το πλοίο «Noor 1» και ο Καρτσώνης παρέδωσε στις διωκτικές αρχές έναν τόνο ηρωίνη που δεν είχε εντοπιστεί.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες