Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Το μήνυμα Δένδια στην διπλωματική σύμβουλο...



...του πρωθυπουργού...
Πολλές φορές η διπλωματική σύμβουλος του πρωθυπουργού, Ελένη Σουρανή, έχει αποκαλυφθεί ότι συνομιλεί με τον διπλωματικό σύμβουλο του Τούρκου προέδρου, Ιμπραήμ Καλίν, έχοντας «απευθείας εξουσιοδότηση» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Βεβαίως, αν και... οι πληροφορίες ότι κατά καιρούς ο Νίκος Δένδιας μάθαινε πράγματα κατόπιν εορτής δεν… επιδέχονται διάψευσης, δημοσίως ο υπουργός Εξωτερικών διατείνεται πως ουδέποτε έχει συμβεί κάτι τέτοιο.
 Όμως, για καλό και για κακό, με αφορμή σχετικά υπονοούμενα του Γιώργου Κατρούγκαλου χθες στη Βουλή, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας φρόντισε να στείλει ένα σαφές μήνυμα στην Σουρανή:
 «Η διπλωματική σύμβουλος του πρωθυπουργού είναι βεβαίως η διπλωματική σύμβουλος του πρωθυπουργού. Είναι όμως διπλωμάτις. Και υπό την διπλωματική της ιδιότητα, είναι υφισταμένη του εκάστοτε υπουργού Εξωτερικών. Και δεν νοείται να ασκεί πολιτική εν αγνοία του υπουργού Εξωτερικών. 
Και επί τούτου έχω και σαφή δήλωση ότι γνώριζα, ως μη έδει. Το έκανα αυτό, όχι για να πω το αυτονόητο, που οποιοσδήποτε καλόπιστος θα αντιλαμβανόταν. Αλλά ακριβώς, για υπογραμμίσω ότι σε κρίσιμες στιγμές, η αντίληψη ότι μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις ή ότι μπορεί να γίνονται πράγματα, εν αγνοία, είναι καταστροφική», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Δένδιας. Και για όσους ξέρουν τα παρασκήνια της οδού Ζαλοκώστα, με την δήλωσή του αυτή, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας και τις δηλώσεις Κατρούγκαλου διέψευσε, αλλά και… σαφές μήνυμα στο Μαξίμου έστειλε…

matrix24.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες