Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Αντι-lockdown Χάος στο Λίβανο για 3η συνεχόμενη μέρα.150 τραυματίες σε 3 μέρες 82 μόνο την Τετάρτη. Στρατός και διαδηλωτές συγκρούονται…

Χάος στο Λίβανο για 3η συνεχόμενη μέρα. Εξέγερση κατά του απόλυτου lockdown..Ο στρατός επιχειρεί να επιβάλει την τάξη.Πάνω από 150 τραυματίες σε βίαιες διαδηλώσεις για τα εξτρεμιστικά

υγειονομικά μέτρα σε 3 συνεχόμενες μέρες οι 82 την Τετάρτη..Πολλοί από τους τραυματίες είναι και αστυνομικοί. Πραγματικά πυρά άγνωστης προέλευσης διαδηλωτές αποπειράθηκαν να εισχωρήσουν στο εσωτερικό του Sérail, έδρα του κυβερνείου του Βορρά στην Τρίπολη. Μεγάλες μάχες και συγκρούσεις στην πλατεία Al Nour στην Τρίπολη. Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται και για την οικονομική κρίση που ταλανίζει τη χώρα συνθήκες διαβίωσης. Λιθοβολισμός, δακρυγόνα φωτιές…molotov cocktails,σφαίρες.

Τετάρτη βράδυ και η Tripoli, έγινε θέατρο συγκρούσεων ενώ ο λιβανέζικος Ερυθρός Σταυρός μιλάει για 82 τραυματίες μόνο σήμερα.15 διακομίσθηκαν στα νοσοκομεία.

Διαδηλώσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις του Λιβάνου χωρίς να σημειωθούν έκτροπα.

Νωρίτερα ο FSI ανέφερε σύμφωνα με το L’Orient Today,ότι 9 μέλη του τραυματίστηκαν από ρίψη στρατιωτικής χειροβομβίδας. 1 τραυματίας σε κρίσιμη κατάσταση. Αύρες του στρατού και πάνοπλοι στρατιωτικοί περιπολούν στην Τρίπολη.Aκούστηκε έκρηξη στην Τρίπολη ήταν από όχημα δυνάμεων ασφαλείας που είχε γίνει παρανάλωμα και εκρήχθηκε.Ο στρατός καταλαμβάνει την πλατεία Al-Nour και τα περίχωρα του κυβερνητικού Saray στηνTripoli που γίνεται στρατιωτική ζώνη κλείνει η είσοδος και οι διαδηλωτές απομακρύνθηκαν από εκεί.

To πιο αυστηρό lockdown στον κόσμο επιβλήθηκε στο Λίβανο σε μια χώρα δύσκολη με ευαίσθητα μέτωπα ανοικτά επόμενο ήταν να προκληθεί όλο αυτό εντελώς λάθος διαχείριση και στρατηγική..

Image
L’image contient peut-être : une personne ou plus
L’image contient peut-être : une personne ou plus et gros plan
L’image contient peut-être : une personne ou plus et chaussures
L’image contient peut-être : une personne ou plus
L’image contient peut-être : une personne ou plus, nuit, voiture et plein air

dimpenews.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες