Κυριακή 18 Απριλίου 2021


Εκτός ελέγχου η κατάσταση στις πλατείες, νυχτερινά τηλεφωνήματα Μητσοτάκη

Το κύκνειο άσμα του Χρυσοχοΐδη και όλων εκείνων που πίστεψαν ότι μπορούν να επιβληθούν στην κοινωνία κουνώντας το δάχτυλο, είναι πιθανόν να γράφτηκε το βράδυ του Σαβάτου (17/4), στις πλατείες και στα πάρκα της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, της Πάτρας, του Ηρακλείου, των Χανίων και σε ένα σωρό ακόμη πόλεις στην Ελλάδα.

Του Μιχάλη Ι. Ασημάκη piperata

Ο Μητσοτάκης, όπως πληροφορείται το piperata.gr, έστειλε δικούς τους να κοιτάξουν τι γίνεται νυχτιάτικα στην Αθήνα κι ετοιμάζεται να πετάξει τη σαβούρα στη θάλασσα για να σωθεί, κοινώς να ξαποστείλει τον υπουργό του ως ανίκανο να διαχειριστεί την κατάσταση.

Πώς έχει αυτή;

Δύο χιλιάδες άτομα στον Αγ. Γεώργιο στην Κυψέλη, άλλοι τόσοι πάνω – κάτω στη Φωκίωνος, χίλιοι

και πλέον στην Αγ. Ειρήνης, όπως και στην Πλάκα, στο Ψυρρή , στην πλατεία Μοναστηρακίου και στο Κολωνάκι.

Επίσης από νωρίς το βράδυ του Σαββάτου επικράτησε το αδιαχώρητο στην Αγ. Παρασκευή, στο Χαλάνδρι, σε μικρότερες πλατείες στο Γουδί, στο Γκύζη, στον Αγ. Θωμά, στους Αμπελόκηπους και φυσικά στους εμπορικούς πεζόδρομους του Περιστερίου, του Χαιδαρίου και του Αιγάλεω και νότια στη Νέα Σμύρνη και τη Γλυφάδα.

Η εντολή του πρωθυπουργού προς τον υπουργό του είναι σαφής: «Δεν κουνιέται κανείς».

Αντιλαμβάνεται ότι εάν η Αστυνομία εμπλακεί θα υπάρξουν το λιγότερα φοβερά επεισόδια. Ξέρει ότι και οι αστυνομικοί μετά τις θηριωδίες της Νέας Σμύρνης έχουν μπει στο στόχαστρο παρακρατικών και προβοκατόρων.

Υπό αυτές τις συνθήκες που είναι βέβαιο ότι θα επιταχύνουν κι άλλο τις πολιτικές εξελίξεις, ο Μητσοτάκης ετοιμάζεται να παρακάμψει τους ειδικούς και να ανοίξει την εστίαση.

Τα μέτρα δεν έχουν αποδώσει, οι περιορισμοί δεν επιτηρούνται ενώ οι συναθροίσεις σε εντελώς ακατάλληλα περιβάλλοντα στα οποία δεν τηρούνται στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής έχουν λάβει μορφή επιδημίας.

«Έτσι όπως πάμε θα γίνει κακό. Ζύγισε τα και αποφάσισε τώρα….» φαίνεται να του διεμήνυσε νωρίτερα ένας εκ των ελάχιστων ανθρώπων της εμπιστοσύνης του.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες