Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Μητσοτάκης, Καραμανλής, Σαμαράς, Σημίτης

Η ανταρσία των “11” πανικοβάλει το Μαξίμου

Επιταχύνονται οι εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία. Καραμανλικοί και Σαμαρικοί αρχίζουν να συνασπίζονται κόντρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν έγκυροι παρατηρητές και πολιτικοί αναλυτές ύστερα από την αντίδραση 11 βουλευτών της ΝΑ και τις προειδοποιήσεις του ότι η μόνη διαφορά με την Τουρκία είναι η υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ.

Η ανταρσία των “11” ήρθε μετά την ανταλλαγή άρθρων και δηλώσεων ανάμεσα στον Κώστα Καραμανλή και στον Κώστα Σημίτη για τα εθνικά θέματα και ιδίως για το Ελσίνκι. Αρχικά έγραψε άρθρο ο Κώστας Σημίτης. Απάντησε ο Κώστας Καραμανλής ρίχνοντας γέφυρα προς την πλευρά του Αντώνη Σαμαρά.

Τη σκυτάλη πήραν 11 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας  με δηλώσεις τους  στην   εφημερίδα Δημοκρατία, η οποία κινείται στον ευρύτερο χώρο της δεξιάς παράταξης και ασκεί δριμύα κριτική στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά. Η τοποθέτηση των “11” υπέρ της δήλωσης του Κώστα Καραμανλή ήρθε να ταράξει ακόμα περισσότερο το πρωθυπουργικό περιβάλλον.

Στην εφημερίδα Δημοκρατία τοποθετήθηκανοι: Ευριπίδης Στυλιανίδης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Νικήτας Κακλαμάνης, Σάββας Αναστασιάδης, Γιώργος Κουμουτσάκος, Γιώργος Βλάχος, Στέφανος Γκίκας, Ανδρέας Κουτσούμπας, Κώστας Γκιουλέκας, Γιώργος Βαγιωνάς και Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Οι 11 γαλάζιοι βουλευτές τοποθετούνται υπέρ της δήλωσης Καραμανλή και μάλιστα διαμηνύουν στο Μέγαρο Μαξίμου πως η μόνη αποδεκτή διαφορά με την Τουρκία είναι η υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ.

Υπενθυμίζεται ότι στο άρθρο του ο Κώστας Καραμανλής, όπως είχε επισημάνει σε ανάλυσή του ο eretikos.gr  έρριχνε βολές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη όταν έγραφε: “Είναι πράγματι αληθές ότι έχουμε διαφορετικές αντιλήψεις με τον κ. Σημίτη και όσους συμμερίζονται τις απόψεις του. Για εμάς τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Δεν διαπραγματευόμαστε εθνική κυριαρχία και δεν την θέτουμε στην κρίση κανενός. Μοναδικό θέμα προς επίλυση με την Τουρκία: η υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ. Διαφορετικές αντιλήψεις θα με βρίσκουν πάντα αντίθετο”, αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός οριοθετώντας σαφώς “κόκκινες γραμμές”.

Και ότι έριχνε γέφυρες για πρώτη φορά στον Αντώνη Σαμαρά μνημονεύοντας ότι επί πρωθυπουργίας του εξουδετερώθηκε η «νάρκη του Ελσίνκι.»

Σε ανάλυση του eretikos.gr γράφαμε μετά τη δήλωση του Κώστα Καραμανλη. «Δύο τουλάχιστον βολές ρίχνει ο Κώστας Καραμανλής κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και των συμβούλων του με την απάντηση στο άρθρο του Κώστα Σημίτη για το Ελσίνκι και τα Ελληνοτουρκικά.»

Και όπως γίνεται αντιληπτό η προσπάθεια του Κώστα Σημίτη να στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο θέμα των Ελληνοτουρκικών γύρισε μπούμερανγκ, αφού ενεργοποίησε συνεννόηση και συνεργασία Καραμανλικών και Σαμαρικών.eretikos

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες