Τρίτη 13 Απριλίου 2021

 

Επί δέκα χρόνια έκλεβε μοτοσυκλέτες στην Πάτρα


Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από την τελευταία και …φαρμακερή κλοπή μιας μοτοσικλέτας του «χρυσοδάκτυλου» της Πάτρας, φέρνει στην δημοσιότητα το astinomiko.gr.

Πρόκειται για την μηχανή αξιωματικού που υπηρετεί στην Αχαϊκή πρωτεύουσα, σε επιτελική θέση, και ήταν ένα ακόμα θύμα του 38χρονου που δεν είχε αφήσει μοτοσικλέτα για μοτοσικλέτα. Όπως φαίνεται και στο βίντεο που εξασφάλισε το astinimiko.gr, σπρώχνει την μηχανή χωρίς να λειτουργεί ο κινητήρας της ώστε να μην κάνει θόρυβο καθώς απομακρύνεται.

Αυτή η κλοπή ήταν η τελευταία σταγόνα που έπεσε στο ποτήρι των ερευνών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πάτρας και αποφάσισαν να προχωρήσουν στην σύλληψη του. «Εδώ και έναν χρόνο προσπαθούσαμε να τον εντοπίσουμε κάτι που ήταν πολύ δύσκολο. Δεν είχε συνεργούς, δεν έκλεβε

συνεχώς και δεν έκανε λάθη» λέει αστυνομικός που συμμετείχε στις έρευνες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Πάτρας ο 38χρονος δρούσε εδώ και περίπου δέκα χρόνια στην Αχαϊκή πρωτεύουσα. Δεν είχε ποτέ δική του επιχείρηση αλλά την οργάνωση του θα την ζήλευαν… πολυεθνικές εταιρίες. «Πουλούσε ανταλλακτικά από στόμα σε στόμα σε εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές με αποτέλεσμα να τον προτιμούν όλοι. Στους πελάτες του βέβαια δεν έλεγε ότι τα εξαρτήματα ήταν κλεμμένα αλλά ότι τα είχε βρει από κάποιο τρακαρισμένο μηχανάκι».

Ο 38χρονος, με όνομα που παραπέμπει σε γνωστό άνθρωπο του πνεύματος ο οποίος φοίτησε σε σχολεία της Πάτρας, φαίνεται ότι ήταν σχεδόν ψυχαναγκαστικός με τα κλοπιμαία όπως φαίνεται και από τα βίντεο που δημοσιοποίησε η αστυνομία. «Όταν μπήκαμε στους χώρους όπου είχε νοικιάσει, ήταν όλα τα κλοπιμαία τόσο τακτοποιημένα που έμοιαζε ο χώρος με μουσείο. Επίσης, όταν έκλεβε μια μπαγκαζιέρα με κράνος, δεν τα έβγαζε και το κρατούσε μαζί λες και ήταν ένα είδος «λάφυρου» γι αυτόν» λέει αστυνομικός που εντυπωσιάστηκε με την εικόνα των πάρκινγκ τα οποία είχε μετατρέψει σε συνεργεία.

Ο «χρυσοδάκτυλος» όμως ήταν και πολύ εργατικός. Το πρωί εργαζόταν σαν ντελιβεράς και το απόγευμα επιδιόρθωνε τα μηχανάκια αλλά και τα ποδήλατα τοποθετώντας τους τα κλεμμένα ανταλλακτικά. Όταν έπεφτε το σκοτάδι, έβγαινε στους δρόμους γύρω από το σπίτι του για να «σηκώσει» ολόκληρα μηχανάκια. Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι έχουν να κάνουν με μια περίπτωση παθολογικής κλεπτομανίας. Στην κατοχή του βρέθηκε και ασύρματος που «είχε συγχρονίσει στην συχνότητα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών».

Κατά την σύλληψη του ήταν ιδιαίτερα αρνητικός ενώ είχε «καθαρό» ποινικό μητρώο. Εκτός από τα εκατοντάδες ανταλλακτικά αλλά και πολλά μηχανάκια και ποδήλατα, στο σπίτι του βρέθηκαν πάνω από οκτώ χιλιάδες ευρώ με τις αρχές να εκτιμούν πως «το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισε ο συλληφθείς ξεπερνά τις 120.000 ευρώ». Εντός της ημέρας αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή για να απολογηθεί ενώ δεν αποκλείεται η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών να ζητήσει από θύματα κλοπής να αναγνωρίσουν κάποια από τα χαμένα τους πράγματα όπως πχ μπαγκαζιέρες και κράνη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες