Σάββατο 19 Ιουνίου 2021

Ανδρέας Λοβέρδος: Ρέστα...



Ποιο ακριβώς είναι το πολιτικό μέλλον του Ανδρέα Λοβέρδου;

Θα κριθεί από δυο παραμέτρους.

Η... μία δεν εξαρτάται από τον ίδιο, αλλά από την ελληνική Δικαιοσύνη, που του έχει ασκήσει ποινική δίωξη για δωροδοκία.

Κάποια στιγμή θα συνέλθει το Δικαστικό Συμβούλιο- που καθυστερεί παρανόμως -και θα αποφασίσει ανάμεσα σε δύο.

Το ένα είναι να κρίνει ότι το αδίκημα της δωροληψίας , «συνετελέσθη κατά την άσκηση των υπουργικών καθηκόντων του» -οπότε έχει παραγραφεί. Oύτε γάτα, ούτε ζημιά..


Το άλλο είναι να τον στείλει στο ακροατήριο για να υπερασπιστεί τον εαυτό του, απέναντι στον φυσικό δικαστή του, όπως όλος ο κόσμος - κάτι που ως πολιτικός υποτίθεται ότι προτιμάει.

Η άλλη παράμετρος είναι η υποψηφιότητά του για την αρχηγία ενός κόμματος που δεν υπάρχει πλέον, αλλά ο ίδιος υπόσχεται να το επανασυστήσει.

Είναι λίγο ασυνήθιστο. Αν τον προτιμήσουν οι οπαδοί του ΚΙΝΑΛ, θα το μετονομάσει σε ΠΑΣΟΚ και θα βάλει πλώρη για κυβέρνηση - με το πάτημα ενός κουμπιού.

Για όσους πιστεύουν το δεύτερο, περί ορέξεως ουδείς λόγος.

Το πρώτο όμως αγγίζει ευαίσθητες χορδές πολλών ανθρώπων. Η συμμετοχή τους στην ίδρυση του ΠΑΣΟΚ ανήκει στα ιερά και τα όσια της ζωή τους.

Έρχεται τώρα κάποιος που δεν είχε σχέση με την ίδρυση, ήταν απέναντι για πολλά χρόνια και κατέβηκε στην πολιτική -στην αυλή του Σημίτη για την ακρίβεια- πολύ αργά, με το αλεξίπτωτο ενός επιχειρηματία.

Προ τριετίας αυτοί οι άνθρωποι, ως άμεσα ενδιαφερόμενοι επικύρωσαν -καλώς ή κακώς- την επιλογή της Φώφης Γεννηματά να σβήσει από τη μαρκίζα, το όνομα, τα σύμβολα και την Ιδρυτική Διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ και να βάλει στη θέση τους την ταμπέλα ΚΙΝΑΛ.

Το έκαναν για διάφορους λόγους. Από τα τραπεζικά δάνεια και την εφορία, μέχρι τη θεωρία ότι «είναι ξεπερασμένο».

«Έκλεισε ο ιστορικός κύκλος του», έλεγε ο Σκανδαλίδης, που είχε διεκδικήσει και την ηγεσία στις καλές εποχές.

Πώς τώρα θα συμφωνήσουν με κάποιον άσχετο, που τους υπόσχεται να ξαναφέρει το όνομα και τον πράσινο ήλιο, αλλά όχι και την Ίδρυση Διακήρυξη (δεν συνάδει με τις απόψεις και τις συναναστροφές του);

Γιατί θέλει να ξανασυστήσει το ΠΑΣΟΚ -των άλλων- κάποιος που διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ;

Είναι προφανές ότι αυτές τις αντιφάσεις δείχνουν τη σύγχυση στην οποία έχει περιέλθει ο «μεγαλύτερος αδελφός του Άδωνι», κατά δήλωση του.

Με μια δίωξη στην πλάτη του, από τότε που τον ξήλωσε από κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο η Γεννηματά βρίσκεται σε αδιέξοδο.

Τώρα παίζει τα ρέστα του.

Γιώργος Λακοπουλος

ieidiseis.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες