Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

Όλη η αλήθεια για την δημοσκόπηση της "δεξιάς πολυκατοικίας" και τους "κλεφτοκοτάδες" του "πατριωτικού χώρου"! Το εκλογικό μέλλον Μητσοτάκη - Βελόπουλου - Μιχαλολιάκου - Κρανιδιώτη - Καρατζαφέρη - Κασιδιάρη... και άλλων δυνάμεων!


Του Άρη Σπίνου εδωλιο5

Ας ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα με τα δεδομένα που υπάρχουν στο τραπέζι σήμερα και όχι με την επιθυμία του καθενός που την καθιστά ως ρεπορτάζ. Τα αποτελέσματα της πρόσφατης δημοσκόπησης της Metron Analysis που δείχνουν δημοσκοπική κατάρρευση του κυβερνώντος κόμματος και μείωση των ποσοστών της από 34% στο κυβερνών κόμμα τον Ιούλιο σε έρευνας της ίδιας εταιρείας στο 28% ταράζουν την γαλάζια λίμνη.

Με δεδομένο ότι η δημοσκόπηση δεν κρύβει σκοπιμότητα και δείχνει την φωτογραφία της στιγμής μπορούμε να καταλήξουμε αβίαστα στα εξής συμπεράσματα. Συγκεκριμένα σε δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσίευσε το Βήμα της Κυριακής η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 28%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18,3%, το Κίνημα Αλλαγής 9,8%, το ΚΚΕ 5,1%, η Ελληνική Λύση 4,3% και το ΜέΡΑ25 4%.

Αυτά σε ότι αφορά την απόλυτη πρόθεση ψήφου, αλλά υπάρχει και ένα τεράστιο ποσοστό της τάξης του 30% των αναποφάσιστων! Εδώ γίνεται χορός των "κλεφτοκοτάδων" που πιστεύουν ότι μπορούν να ράψουν κουστούμι για την επόμενη βουλή.

Πίσω από το 30% των αναποφάσιστων, δεν κρύβονται, φυσικά, φιλοκυβερνητικοί ψηψοφόροι, αλλά αυτοί οι οποίοι απλώς δεν μιλάνε για μια σειρά λόγων και το μόνο που θέλουν είναι να τιμωρήσουν την κυβέρνηση γι'αυτό που τους έχει προκαλέσει. Αν όχι όλοι, τουλάχιστον η μεγάλη πλειοψηφία τους.

Ότι και να γίνει, το αργότερο, σε 20 μήνες έχουμε εκλογές, αν και πολύ δύσκολα αυτό το ορόσημο θα περάσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο: Ο νέος προϋπολογισμός για το 2023 με το νέο Μνημόνιο χρειάζεται αυξημένη πλειοψηφία και η ΝΔ δεν αρκεί.

Όμως αυτό που καταγράφεται πλέον οι εξελίξεις είναι στα «συγγενή» μικρότερα κόμματα δίπλα στη ΝΔ.


Δεν λέμε πλέον «στα δεξιά της ΝΔ» γιατί το κυβερνών κόμμα δεν είναι πλέον ούτε δεξιά, ούτε αριστερά, ούτε κεντροδεξιά, ούτε τίποτα τέτοιο.

Είναι «Μαξίμου Α.Ε.». Μια «Ανώνυμη Εταιρεία», που κάνει δουλειές, βουτηγμένη στην διαφθορά, χωρίς να κρατά ούτε τα προσχήματα. Άπαντες το αντιλαμβάνονται. Τι κάνουν όμως οι ψηφοφόροι της;

 
Από τα Τέμπη και βορειότερα, οι απώλειες της ΝΔ είναι τεράστιες. Σε πολλούς νομούς θα βγει δεύτερο κόμμα και ίσως σε έναν ή δύο νομούς δώσει μάχη με την Ελληνική Λύση για την δεύτερη θέση. Για την Εύβοια, την Πελοπόννησο και τα νησιά του Α.Αιγαίου δεν το συζητάμε. Εκεί θα επέλθει η απόλυτη πανολεθρία.



Τον πολιτικό κεντροδεξιό πολιτικό σχηματισμό του Θ.Τζήμερου και του Φ.Κρανιδιώτη, τον έχουμε χαρακτηρίσει και το παρελθόν «πρώτη στάση εξόδου από τη ΝΔ». Ένα "μαγαζί" που στήθηκε για να συγκρατήσει τους "πελάτες" που θα φύγουν από την Νέα Δημοκρατία. Η καταστροφική δήλωση Κρανιδιώτη ότι θα συνεργαστεί ως πρόθυμος, εάν μπει στην Βουλή, τον εξαφάνισε δημοσκοπικά. Κανείς δεν κατάλαβε γιατί αυτοκτόνησε με τέτοιο τρόπο. Είναι προφανές ότι ο ψηφοφόρος που θα τον προτιμούσε θα το έκανε για να μην ψηφίσει Νέα Δημοκρατία. Εάν είναι να τον πάει ο Κρανιδιώτης καβάλα στην πλάτη στην Νέα Δημοκρατία, τότε γιατί να μην πάει μόνο του;  

Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, στις δημοσκοπήσεις πάει ανέλπιστα καλά. Δείχνει τουλάχιστον διπλάσιο ποσοστό σε πολλούς νομούς από αυτό που είχε κερδίσει.

Η δέσμευση του με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν θα συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία κάτω από όποιες δήποτε συνθήκες του έδωσε ώθηση. Κάθε μέρα που περνάει τα λάθη της Νέας Δημοκρατίας γίνονται οφέλη για την Ελληνική Λύση.

Ο Γιώργος Τράγκας και το Κίνημα Ελεύθερων Ανθρώπων, είναι πέρα από σίγουρο ότι βρίσκετε στην κόψη του ξυραφιού αντιμετωπίζωντας ακόμα και το ερώτημα εάν καταφέρει να συγκροτήσει ψηφοδέλτια. Αντιμετώπισε μια μεγάλη κρίση μετά την εκκίνηση της πολιτικής προσπάθειάς του και την απόσχιση την περασμένη άνοιξη των «βετεράνων» Ν.Νικολόπουλου, Δ.Καζάκη, Ν.Καραχάλιου, Π.Μαντά κλπ. και των πολιτικών τους φορέων (Χριστιανοδημοκράτες, ΕΠΑΜ, ΔΗΚΚΙ κλπ.) γεγονός που έδειξε σημεία διάλυσης πριν ξεκινήσε.

Υπάρχουν πάντα οι Ελεύθεροι Έλληνες του έκλειστου Η.Κασιδιάρη και αυτό καταγράφεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις γύρω στο 1%, όπως σε όλες τις δημοσκοπήσεις καταγράφεται και η Χρυσή Αυγή του επίσης έκλειστου στις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Δομοκού, Ν.Μιχαλολιάκου με το ίδιο ποσοστό. Τα 2 αυτά κόμματα δεν δείχνουν να έχουν την παραμικρή προϋπόθεση όχι μόνο να εισέλθουν στην Βουλή αλλά να ξεπεράσουν το 1,5%. Στην περίπτωση που η Χρυσή Αυγή δεν καταφέρει να κατέβει στις εκλογές λόγο οργανωτικών αδυναμιών αφού όλα τα στελέχη της είναι στην φυλακή, το ποσοστό της δεν θα προσμετρηθεί στον Ηλία Κασιδιάρη αφού το μίσος ανάμεσα τους είναι ανελέητο,  

Ερώτημα είναι αν θα κατέβουν και οι δύο στις εκλογές.

Το βέβαιο είναι ότι δεν τους έχουν αφαιρεθεί τα πολιτικά δικαιώματα, άρα τυπικά μπορούν να είναι υποψήφιοι.

Στον χώρο της «σκληροπυρηνικής» εθνικιστικής δεξιάς υπάρχει και η Εθνική Λαϊκή Συνείδηση του Γ.Λαγού, το Εθνικό Μέτωπο του Μ.Κώνστα κλπ. τα οποία όμως θα έχουν ρόλο μόνο αν συμπλεύσουν με τους 2 προηγούμενους σχηματισμούς προσθέτοντας μερικές δεκάδες ψήφους. 

Υπάρχει και το ΛΑΟΣ, του Γ.Καρατζαφέρη, τουλάχιστον ως σφραγίδα, που θα προσπαθήσει να πουλήσει το Μπράντ νέιμ που έχει σε όποιον προσφερθεί... να το αγοράσει!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες