Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Ποινική προκαταρκτική εξέταση...

...για τα «έργα και τις ημέρες» στο παράρτημα της UNICEF...

Εισαγγελέας θα διερευνήσει τις τυχόν ποινικές ευθύνες για τις οικονομικές ατασθαλίες που...
φέρεται να προέκυψαν μετά τους εξονυχιστικούς ελέγχους οι οποίοι έγιναν με πρωτοβουλία της προέδρου της Εθνικής Επιτροπής UΝICEF στην Ελλάδα, Σοφίας Τζιτζίκου, η οποία ανέλαβε πριν από δύο χρόνια.

Η έρευνα θα γίνει σε βάθος δεκαπενταετίας και η πρώτη μάρτυρας που θα κληθεί για να εξεταστεί θα είναι η Σοφία Τζιτζίκου.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες αλλά και με βάση το περιεχόμενο επιστολής -καταγγελίας της κας Τζιτζίκου προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου που έδωσε το έναυσμα για την παραγγελία της έρευνας, στο εισαγγελικό μικροσκόπιο θα μπουν στελέχη που είχαν την ευθύνη πριν αναλάβει προς διετίας το νέο ΔΣ.

Σύμφωνα πάντως με όσα έχουν βγει στη δημοσιότητα αναφορικά με την υπόθεση, μετά και την απόφαση της UNICEF να διακόψει τις σχέσεις της με το ελληνικό τμήμα της, ακριβώς εξαιτίας των παρατυπιών που εντοπίστηκαν, το «πάρτι» γινόταν για πολλά χρόνια.

Όπως ενδεικτικά φέρεται να προκύπτει από σχετικά πορίσματα, τεράστια ποσά χάθηκαν από προμήθειες που δίνονταν με ανάθεση και όχι με διαγωνισμούς καθώς μόνο από το 2016 και μετά, με πρωτοβουλία της νέας προέδρου, άρχισε η εταιρεία να κάνει διαγωνισμούς με διευρυμένη μάλιστα την επιτροπή για να υπάρχει διαφάνεια.

Οι μισθοί που δίνονταν σε μια κλειστή ομάδα προσώπων ήταν υπερβολικοί, ενώ φέρεται να έχουν βρεθεί ποσά όπως πχ 50 χιλιάδες ευρώ προηγούμενου προέδρου χωρίς καμιά δικαιολογία.

Ακόμα, μεταξύ άλλων, προέκυψε ότι ξοδεύονταν αναιτιολόγητα και μεγάλα χρηματικά ποσά για σέρβις των προσωπικών αυτοκινήτων καθώς και άλλες ανεξήγητες σπατάλες. Χαρακτηριστικό είναι το στοιχείο ότι η εταιρεία φαίνεται να ξόδευε χρήματα για 25 κιλά το μήνα σε ζάχαρη!

Πηγή: documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες