Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Αποφασίζει και ο Άρειος Πάγος... κατ' εξαίρεση;...


 Την προσεχή Δευτέρα 23 Απριλίου θα κληθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο να αποφασίσει την...

κατ' εξαίρεση παράταση για άλλα τρία χρόνια της παραμονής στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες του εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλία Κωνσταντακόπουλου.

Ο Νόμος σαφώς προβλέπει ως ανώτατο όριο απόσπασης τα έξι χρόνια και ο εισαγγελέας βρίσκεται εκεί και υπηρετεί ήδη από το 2012.

Ο εκ Καλαμάτας καταγόμενος Ηλ. Κωνσταντακόπουλος τοποθετήθηκε στη θέση αυτή επί κυβέρνησης Σαμαρά παρακάμπτοντας τότε όλους τους συναδέλφους του, ακόμα και τους αρχαιότερους που επίσης είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη θέση.

Το ζήτημα όμως είναι σήμερα το αν και κατά πόσο είναι δυνατόν ο Άρειος Πάγος να παρακάμψει τον Νόμο μόνο και μόνο για να εξασφαλιστεί η παράταση της συγκεκριμένης θητείας.

Για ποιον ακριβώς λόγο ο Άρειος Πάγος, που αύριο - μεθαύριο θα κληθεί προκειμένου να κρίνει προσφυγές για παράτυπες ή κατ' εξαίρεση ή άκυρες τοποθετήσεις στελεχών σε δημόσιους οργανισμούς, θα προχωρήσει σε μια παράταση θητείας εκτός ορίων του Νόμου και κυρίως χωρίς καν να ανοίξει η θέση και για όλους εκείνους που ίσως ενδιαφέρονται και διαθέτουν τα ίδια ή και περισσότερα προσόντα;

Τι θα σκεφτούν, τέλος, οι συνάδελφοί τους και κυρίως κάθε πολίτης;

A.Ψ.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες