Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Ερωτηση Νικου Νικολοπουλου στη Βουλη για την αποφαση του ΑΣΕΑΔ για τον Απολλωνα


Ερωτηση στη Βουλή, για το θέμα του Απόλλωνα Πάτρας, έκανε ο βουλευτής Αχαϊας Νίκος Νικολόπουλος προς στον Γ. Βασιλειάδη.
Η ενημέρωση από το γραφείο του βουλευτή: Εξεδόθη απόφαση χωρίς να υπάρχει σκεπτικό! Όταν ζητήθηκε το σκεπτικό η γραμματεία του ΑΣΕΑΔ, ούτε λίγο ούτε πολύ, «συμβούλεψε» την ΚΑΕ Απόλλων Πάτρας να αρκεσθεί στην απόρριψη της προσφυγής της, γιατί αδυνατεί η γραμματεία να αποστείλει σκεπτικό, επειδή έφυγαν για διακοπές οι δικαστές!

Όλα τούτα τα παράδοξα και άκρως αντιδικονομικά συνέβησαν με αφορμή την προσφυγή της ΚΑΕ Απόλλων στο ΑΣΕΑΔ για παράνομη συμμετοχή της ομάδας Α.Ε. Χολαργού στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Μπάσκετ.
Ο άχαρος ρόλος της ενημέρωσης της ΚΑΕ Απόλλων «έπεσε» στην γραμματέα του ΑΣΕΑΔ κ. Αδαμαντία Σουγκλάκου, η οποία αναφέρει στην απαντητική της επιστολή:
«Σε απάντηση της επιστολής σας, η οποία διαβιβάστηκε στην γραμματεία του ΑΣΕΑΔ, σήμερα ημέρα Τρίτη 17/07/2018 και ώρα 12:04 μέσω τηλεομοιότυπου, και στην οποία ζητάτε να σας κοινοποιηθεί αντίγραφο της υπ’ αριθ. 70/16-07-2018 απόφασης του ΑΣΕΑΔ και ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία με την Πρόεδρο του αρμόδιου Τμήματος του ΑΣΕΑΔ (Γ’ Τμήμα), κυρία Αικατερίνη Καρφάκη, θα θέλαμε να σας ενημερώνουμε ότι δεν μπορούμε να ικανοποιήσουμε το αίτημά σας, για το λόγο ότι οι δικαστές λόγω των θερινών διακοπών των δικαστηρίων και της διακοπής Συνεδριάσεων του ΑΣΕΑΔ κατά τους θερινούς μήνες, απουσιάζουν εκτός Αθηνών.
Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση».
Με βάση την εκπληκτική αυτή απάντηση, σίγουρα δεν υπάρχει προηγούμενο! Κατά το σκέλος του ΑΣΕΑΔ, η Αθλητική Δικαιοσύνη έβαλε την ταμπέλα «κλειστόν λόγω θερινών διακοπών» και ξεμπέρδεψε με κάθε… ενοχλητικό σωματείο, που ματαίως ζητάει ό,τι από το νόμο δικαιούνται: Το σκεπτικό, βάσει του οποίου απορρίφθηκε η προσφυγή του!
Το ΑΣΕΑΔ θα επανέλθει στη θέση του όταν θα έχει ξεκινήσει η νέα αθλητική περίοδος, άρα με τον τρόπο του «υποδεικνύει» στην ΚΑΕ Απόλλων να αποδεχθεί την απόφαση, μη έχοντας το χρόνο ν’ ασκήσει το οποιαδήποτε άλλο ένδικο μέσο, εντός και εκτός Ελλάδος, για να δικαιωθεί.
Η ΚΑΕ Απόλλων εξέδωσε ανακοίνωση και ευλόγως επισημαίνει ότι η απόφαση είναι στην ουσία ένα απλό «διαβιβαστικό» που δεν έχει ισχύ, γιατί δεν συνοδεύεται από τεκμηρίωση. (Επισυνάπτεται αυτούσια η ανακοίνωση της ΚΑΕ Απόλλων).
Κατόπιν τούτων ερωτάσθε:
Είναι δυνατόν με τόσο πρόχειρο και αντιδικονομικό τρόπο να ανακοινώνεται μία απόφαση από το ΑΣΕΑΔ, το οποίο υποτίθεται ότι επιλύει αθλητικές διαφορές σε υψηλό επίπεδο;
Είναι δυνατόν με μία τόσο «επιπόλαια» διαδικασία να κρίνεται η συμμετοχή μιας ιστορικής ομάδας στην Α1 ή την Α2 Εθνική Κατηγορία του μπάσκετ;
Είναι δυνατόν να παρακάμπτεται η σαφήνεια των νόμων και να απονέμεται (υποτίθεται) δικαιοσύνη υπό καθεστώς συσκότισης;
Γιατί η απόφαση που εξεδόθη δεν συνοδεύεται από το απαραίτητο σκεπτικό;
Βάσει ποιας νομολογίας απορρίφθηκε η προσφυγή της ΚΑΕ Απόλλων;
Ποια η θέση του αρμόδιου Υφυπουργού Αθλητισμού όταν εκδίδεται μια «κολοβή» απόφαση;
Τι θα πράξετε, με δεδομένη την άρνηση του ΑΣΕΑΔ ν’ αποστείλει έγκαιρα το σκεπτικό της απόφασής του στην ΚΑΕ Απόλλων, που σημαίνει ότι έχει «δεμένα τα χέρια της» και δεν μπορεί ν’ ασκήσει το όποιο άλλο ένδικο δικαίωμά της;
Επίσης, ποιες οι πρωτοβουλίες που θα λάβετε αν η δικαστική κρίση, εν τέλει, αποδειχθεί αναιτιολόγητη ή έρχεται σε αντίφαση με την υφιστάμενη αθλητική νομολογία;
Ο Ερωτών Βουλευτής
Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες