Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

Κηδεία Κόκκαλη: Τι δεν έδειξαν οι κάμερες...


Σε κλίμα βαθιάς οδύνης, οικογένεια, συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, τον Σωκράτη Σ. Κόκκαλη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 34 ετών, το Σάββατο 14 Ιουλίου.

Λίγο πριν την έναρξη της εξοδίου ακολουθίας έφτασαν στον Μητροπολιτικό Ναό, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ο επιχειρηματίας...
Βαγγέλης Μαρινάκης, ο πρώην υπουργός, Κώστας Λαλιώτης, η δημοσιογράφος Έλλη Στάη, ο ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, καθώς και πολλοί πρώην παίκτες και προπονητές του Ολυμπιακού.


Η μητέρα, Ελένη Κόκκαλη, λύγισε κατά τη διάρκεια της εξοδίου ακολουθίας και έγειρε πάνω στο φέρετρο του νεκρού παιδιού της. Ο πατέρας του, Σωκράτης Κόκκαλης, όρθιος καθόλη τη διάρκεια της τελετής, φανερά συγκλονισμένος.

Τα αδέλφια του, οι φίλοι του δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι δεν θα ξαναδούν τον φίλο τους και πολλοί δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους κατά τη διάρκεια των τριών επικηδείων που εκφωνήθηκαν.

Δυο φίλοι του νεαρού Σωκράτη μίλησαν για την κοινή τους πορεία, θυμήθηκαν περιστατικά που έζησαν μαζί. Ο ένας από τους δυο, μάλιστα, καθώς τον έπνιγαν τα δάκρυα, δεν μπόρεσε καν να ολοκληρώσει τον αποχαιρετισμό στο φίλο του.

Ακολούθησε ο αποχαιρετισμός από τα αδέλφια του Σωκράτη Κόκκαλη τζούνιορ, με τον Κωνσταντίνο Κόκκαλη να εκφωνεί τον επικήδειο: «Καλούμαστε να σε αποχαιρετήσουμε. Αυτό δεν θα γίνει, γιατί θα είσαι για πάντα μέσα μας. Θα σε έχουμε στο μυαλό μας να χαμογελάς. Πάνω απ΄όλα όμως, θα λείψει σε όλους ένα αγόρι που δεν πρόλαβε να ζήσει».

Λόγια απλά, που συγκλόνισαν. Αργότερα, όταν το φέρετρο βγήκε από την Εκκλησία, οι πάντες λύγισαν. Η Ελένη Κόκκαλη, υποβασταζόμενη από τον γιο της Κωνσταντίνο ακολουθούσε το φέρετρο με το νεκρό παιδί της. Ακολουθούσαν τα υπόλοιπα παιδιά της και ο Σωκράτης Κόκκαλης. Η ταφή έγινε στο Α’ Νεκροταφείο, σε στενό οικογενειακό κύκλο, όπως ήταν η επιθυμία της οικογένειας, ενώ την νεκρώσιμο ακολουθία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Το μήνυμα της Παυλίνας Βουλγαράκη

Εντωμεταξύ, από το πρωί, ο περιβάλλον χώρος γύρω από τη Μητρόπολη Αθηνών, είχε γεμίσει με στεφάνια: Της οικογένειας Βαρδινογιάννη, του Βαγγέλη Μαρινάκη, της ΠΑΕ Ολυμπιακού, της ΠΑΕ ΑΕΚ, του Δημήτρη Μελισσανίδη και πολλών άλλων.




Ξεχώρισε, για το συγκλονιστικό του μήνυμα αυτό της Παυλίνας Βουλγαράκη, κόρης του πρώην υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη και στενής φίλης της συντρόφου του Σωκράτη Κόκκαλη τζούνιορ, Μαρίας Τσούτσια: «Μέχρι την τελευταία μου πνοή σου ορκίζομαι ότι θα την προσέχω».

Η Δήμητρα Ματσούκα δίπλα στον Πέτρο

Ο μεγαλύτερος γιος του Σωκράτη Κόκκαλη, Πέτρος Κόκκαλης, που είναι από τον πρώτο γάμο με την Σοφία Σκούρα, δεν μπορούσε να μη συνοδεύεται από την σύντροφό του Δήμητρα Ματσούκα.



Kαι οι δύο έδειχναν συντετριμμένοι στην εξόδιο ακολουθία, με την ηθοποιό να βρίσκεται διακριτικά πίσω από κάθε βήμα του Πέτρου Κόκκαλη. Οι δυο τους είναι μαζί από τον Δεκέμβριο του 2016 και φαίνεται πως το δέσιμό τους γίνεται όλο και πιο ισχυρό.

Απαρηγόρητη η Δούκισσα Νομικού

Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο ετεροθαλής αδελφός του Σωκράτη Jr, Δημήτρης Θεοδωρίδης με τη σύζυγό του Δούκισσα Νομικού. Συντετριμμένοι και οι δύο.

Ο Δημήτρης Θεοδωρίδης είναι γιος της Ελένης Κόκκαλη, τον οποίο απέκτησε από τον πρώτο της γάμο με τον Σάββα Θεοδωρίδη. Εκτός από τους δεσμούς αίματος που έδεναν τα δύο αδέλφια, είχαν και μία δυνατή φιλία. Δεν ήταν λίγες οι φορές που τους έβλεπε κανείς στις κερκίδες των Ερυθρόλευκων να παρακολουθούν αγώνα της αγαπημένης τους ομάδας. Πολλές φορές μαζί τους ήταν και οι σύντροφοί τους.





Τα δύο ζευγάρια έκαναν παρέα και τα καλοκαίρια τους στη Μύκονο αφού η οικογένεια Κόκκαλη διατηρεί εξοχική κατοικία στην οποία περνούν το μεγαλύτερο μέρος των διακοπών τους.

Η Έλλη Στάη ήταν εκεί για την φίλη της Ελένη Κόκκαλη

Η Έλλη Στάη συνοδευόμενη από τον σύντροφό της, Νίκο Μουνδρέα, πήγε στην κηδεία του Σωκράτη Κόκκαλη junior. Η δημοσιογράφος είναι φίλη με την Ελένη Κόκκαλη από τα σχολικά τους χρόνια και δεν θα μπορούσε να λείπει από μια τόσο δύσκολη στιγμή για τη φίλη της.




Η Μαριάννα Λάτση
Τραγικές φιγούρες τα μέλη της οικογένειάς του και ιδιαίτερα η μητέρα του Ελένη Κόκκαλη. Η Μαριάννα Λάτση, βρέθηκε επίσης στο πλευρό της στενής της φίλης.

Και η ίδια εμφανίστηκε συγκλονισμένη, καθώς γνώριζε τον εκλιπόντα από μικρό παιδί.



Πηγή φωτογραφιών: youweekly

neaselida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες