Κυριακή 19 Αυγούστου 2018

Ένας 10χρονος που συνελήφθηκε στην ενέδρα στη Sweida oμολόγησε πως είναι παιδί στρατιώτης της ISIS κι εκπαιδεύθηκε σε στρατόπεδα »Ahfad al-Khilafa ».


Xθες κατά τις επιχειρήσεις του 1ου τάγματος τεθωρακισμένων του SAA στην συριακή έρημο κατά των θυλάκων που παραμένουν στο Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή μια προωθημένη του συριακού
στρατού έκανε ενέδρα σε τρομοκράτες της ISIS κι αιχμαλώτισε πολλούς από αυτούς. Μεταξύ αυτών ήταν κι ένα 10χρονο παιδί που ομοίως αιχμαλωτίστηκε από τον SAA. Στην αρχή οι άνδρες του συριακού στρατού νόμιζαν ότι το παιδί ήταν όμηρος της ISIS και δέχθηκε ειδική μεταχείριση.
Το παιδί ομολόγησε ότι ήταν μέλος των παιδικών  ομάδων του Ισλαμικού Κράτους κι εκπαιδεύθηκε σε στρατόπεδα εκπαίδευσης που αποκαλούνται « Ahfad al-Khilafa » ή « εγγόνια του χαλιφάτου » ή « al-Hajar al-Aswad » στο Νότο της Δαμασκού.
Το παιδί δεν μεταφέρθηκε στο ίδιο μέρος όπως οι άλλοι αιχμάλωτοι της ISIS αλλά συνεχίζει να δέχεται μια ειδική μεταχείριση και τη φύλαξη του την εμπιστεύθηκαν σε μαι εξειδικευμένη συριακή αρχή.  (εκ του συριακού στρατού)
Στη συνέχεια το ανακοινωθέν υπενθυμίζει ότι 10χρονα παιδιά του Χαλιφάτου έχουν κάνει ως κι αποκεφαλισμούς και ότι το πιο επικίνδυνο είναι ότι η ISIS γαλούχησε μια ολόκληρη γενιά με τέτοιου είδους ειδεχθή εγκλήματα.
Συνολικά στην επιχείρηση ενέδρα του στρατού συνελήφθηκαν 30 τρομοκράτες της ISIS.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες