Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

«Αγράμματοι και βάρβαροι»...


Συνεχή πλήγματα προκαλεί στη Νέα Δημοκρατία η ανακύκλωση της υπόθεσης εκδικητικής απόλυσης της εκπαιδευτικού Φώφης Μπουλούτα ύστερα από το κείμενο-αυτογκόλ στην ιστοσελίδα «ThePresident» του στενού συνεργάτη του Α. Σαμαρά, Γιώργου Μουρούτη.

Ο...
εκπαιδευτικός και πρώην (πριν από 13 χρόνια) διευθυντής στο Γυμνάσιο του Κολλεγίου Ψυχικού (και όχι στο Αμερικανικό Κολλέγιο Αθηνών όπως λανθασμένα γράφτηκε το τελευταίο διήμερο), Κωστής Κοντογιάννης, απευθυνόμενος στον Αντώνη Σαμαρά έγραψε:

«Το θέμα δεν είναι τι έκανε το κακομαθημένο παιδάκι σου. Παιδί είναι θα κάνει και καμία χαζομάρα. Το θέμα δεν είναι ούτε η στημένη απόλυση της εκπαιδευτικού. Ολοι ξέρουμε ότι στο Κολλέγιο, ειδικά επί διοίκησης του αδελφού σου, δεν λειτούργησε καμία διαδικασία αξιολόγησης, αλλά απλώς ο διαρκής έλεγχος συμφωνίας με τις επιταγές του προέδρου και των εμπίστων του. Η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός απολύθηκε διότι το σύμπλεγμα της οικογένειας δεν θα μπορούσε να ανεχτεί την προσβολή».

Σχολιάζοντας το εξώδικο του Αντώνη Σαμαρά κατά του προέδρου της ΟΙΕΛΕ, Μιχάλη Κουρουτού, ο Κοντογιάννης, νυν διευθυντής του 1ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Αθήνας (με πλούσιο εκπαιδευτικό βιογραφικό) προσθέτει:

«Η επίκληση της “δικαιοσύνης” είναι ξεκαρδιστικό ανέκδοτο, όσο ξεκαρδιστική είναι και η ανεξαρτησία της.
Το δράμα είναι ότι:
1. Ο τζουτζές σου δε διστάζει να λιντσάρει την άτυχη καθηγήτρια που είχε την ατυχή έμπνευση να αντιμετωπίσει το βλαστάρι σου ως μαθητή και όχι ως χυδαίο γαλαζοαίματο, και μάλιστα να την λιντσάρει όχι όσο ζούσε, αλλά τώρα που είναι πεθαμένη.
2. Οτι τόσο εσύ όσο και το κόμμα σου τολμάτε και μιλάτε για αριστεία, ευτελίζοντας τη λέξη και το νόημά της. Λες και μπορούμε να αγνοήσουμε το ποσό βαθιά αγράμματος και βάρβαρος πρέπει να είναι κάποιος για να λειτουργεί όπως εσύ και ο σμπίρος σου, στη συγκεκριμένη περίπτωση».

Την υπεράσπιση του Αντώνη Σαμαρά ανέλαβε ο Αδωνις Γεωργιάδης, γράφοντας στο αγαπημένο του twitter: « Προσέξτε γλώσσα εκπαιδευτικού, προφανώς Συριζαίου, με θέση προνομιακή στο δημόσιο σύστημα! Οχι καθηγητής ούτε καραγωγέας [σ.σ. υποτιμώντας τους αμαξάδες] δεν θα μιλούσε έτσι για ένα παιδί αλλά το μίσος τους τώρα που χάνουν την καρέκλα δεν κρύβεται! Απαίσιοι».

Για την ιστορία, ο κατά Γεωργιάδη «Συριζαίος καραγωγέας» ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γ. Καμίνη, και είναι νυν αντιπρόεδρος της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αθηναίων.

«Στοιχειώδης κομψότητα δεν μου επιτρέπει να αναφέρω προσωπικά τηλεφωνήματα που έχω δεχτεί και είχα τη χαρά να απορρίψω και να αρνηθώ να ικανοποιήσω στη διάρκεια της θητείας μου στο Κολλέγιο» αναφέρει ο Κ. Κοντογιάννης, κάνοντας λόγο για ένα σχολείο «με διαρκή ρουσφέτια, με τη λογική “αυτά τα μαγαζιά εμείς τα φτιάξαμε”, με παρεμβάσεις στην πρόσληψη εκπαιδευτικών, στην αξιολόγηση μαθητών, στην έκδοση αποτελεσμάτων».

Υπενθυμίζεται πως η δεκαετής θητεία του Αλέξανδρου Σαμαρά ως προέδρου του Δ.Σ. του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος ήταν η πιο ταραγμένη στα μεταπολεμικά χρονικά του Κολλεγίου και οδήγησε σε μια πολυετή δικαστική αντιπαράθεση μεταξύ του Δ.Σ. του ιδρύματος και του αμερικανικού Συμβουλίου Επιτρόπων.

Κώστας Ζαφειρόπουλος

ΕΦ.ΣΥΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες