Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Ψηφοδέλτια - πονοκέφαλος...

Αγκάθια και αντιδράσεις παρατηρούνται σε ό,τι αφορά τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων του Κινήματος Αλλαγής για τις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές. Κεντρική κατεύθυνση της Χαριλάου Τρικούπη αποτελεί η στράτευση όλων των στελεχών πρώτης γραμμής στην αναμέτρηση των βουλευτικών, η οποία θεωρείται «η μητέρα των μαχών» για το κόμμα της...
Κεντροαριστεράς.

Υπό αυτό το πρίσμα, η Φώφη Γεννηματά φέρεται να έχει διαμηνύσει στους δύο ευρωβουλευτές, Νίκο Ανδρουλάκη και Εύα Καϊλή, να επιστρέψουν από τις Βρυξέλλες στην Ελλάδα διεκδικώντας την είσοδό τους στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Από την πλευρά του ο κ. Ανδρουλάκης έχει ξεκαθαρίσει και δημοσίως ότι η προτεραιότητά του είναι να επιστρέψει στην εγχώρια πολιτική σκηνή για να συνδράμει στις προσπάθειες της παράταξης, καθώς, όπως ανέφερε, «έχω μάθει να αγωνίζομαι και όχι να διορίζομαι». Διευκρινίζει ωστόσο ότι, εφόσον προηγηθούν οι ευρωεκλογές, θα είναι υποψήφιος ξανά με σταυρό ως εν ενεργεία ευρωβουλευτής, διαφορετικά θα ζητήσει την ψήφο των πολιτών για το εθνικό Κοινοβούλιο.

Η κ. Καϊλή δεν κρύβει την προτίμησή της να εκτεθεί και πάλι στους ψηφοφόρους για την ανανέωση της θητείας της στην Ευρωβουλή, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι ποτέ δεν έχει φυγομαχήσει. Για την ευρωβουλευτή έχουν ακουστεί φήμες και για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, δεν δείχνει όμως -σε αυτή τη φάση- να ενθουσιάζεται με αυτή την προοπτική.

Με τη συμμετοχή τους στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΙΝ.ΑΛΛ. εμφανίζονται να φλερτάρουν οι Γιώργος Καμίνης, Παύλος Χρηστίδης και Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ενώ βέβαιος για την υποψηφιότητά του δήλωσε πριν από μερικές ημέρες ο Νίκος Παπανδρέου, αδελφός του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, αν και πληροφορίες ανέφεραν ότι «μόνο ένας Παπανδρέου θα ενταχθεί στις εκλογικές λίστες».

Τις αποφάσεις του σχετικά με την υποψηφιότητά του στον Δήμο Αθηναίων ανακοινώνει σήμερα στις 13.00 από την Κυψέλη ο Παύλος Γερουλάνος, ενώ χθες γνωστοποιήθηκε ότι την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, με τη στήριξη του ΚΙΝ.ΑΛΛ., θα διεκδικήσει ο πρώην δήμαρχος Καβάλας, Κώστας Σιμιτζής.

Προσφυγικό

Στο μεταξύ καμπανάκι κινδύνου για το προσφυγικό με το βλέμμα στραμμένο στις ευρωεκλογές έκρουσε από τις Βρυξέλλες η Φώφη Γεννηματά. Παρεμβαίνοντας στην προσύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, επισήμανε ότι η προώθηση μιας νέας αποτελεσματικής μεταναστευτικής πολιτικής έχει καθυστερήσει επικίνδυνα, με συνέπεια να επωφελούνται πολιτικά οι ακροδεξιές και λαϊκιστικές δυνάμεις.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην εκρηκτική κατάσταση στην Ελλάδα και τα προβλήματα που προκαλεί η νέα αύξηση των μεταναστευτικών ροών, απευθύνοντας έκκληση υπέρ της άμεσης λήψης μέτρων για την αποσυμφόρηση των νησιών και της ορθής διαχείρισης των πόρων. Στο σημείο εκείνο κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση ότι οι συμφωνίες που έχει συνάψει έχουν οδηγήσει σε «επώδυνα αδιέξοδα»

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες