Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Επανέρχονται τα απευθείας δρομολόγια προς Αεροδρόμιο...

...μετά από παρέμβαση του υπουργείου...

Προς επαναφορά βρίσκονται τα απευθείας δρομολόγια του Μετρό προς και από το Αεροδρόμιο μετά από παρέμβαση του...
γενικού γραμματέα του υπουργείου Υποδομών Θάνου Βούρδα.

Με επιστολή του προς τις διοικήσεις του ΟΑΣΑ και της ΣΤΑΣΥ, το περιεχόμενο της οποίας διέρρευσε στον τύπο, ο κ. Βούρδας ζητά την επαναφορά των δρομολογίων στον αρχικό τους σχεδιασμό ενώ ζητά να ενημερωθεί η ηγεσία του υπουργείου «για τους λόγους τους οποίους έγινε από τη ΣΤΑΣΥ η αλλαγή στα δρομολόγια που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο». Αναρωτιέται ακόμα «αν προηγήθηκε σχετική απαιτούμενη έγκριση από τον ΟΑΣΑ» και αν «τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα στο άρθρο 54 του ν. 4568/2018 (Α’ 178), όπου απαιτείται έγκριση από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών».

Πριν από 10 μέρες, η ΣΤΑΣΥ ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά την άμεση αλλαγή των δρομολογίων του Μετρό προς και από το Αεροδρόμιο με τη διακοπή των των απευθείας δρομολογίων Αεροδρόμιο – Αγία Μαρίνα. Αν και αρχικά η αλλαγή αυτή δεν δικαιολογήθηκε, ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ υποστήριξε σε συνέντευξή του πως έγινε στα πλαίσια «εξορθολογισμού» και για να αυξηθούν τα δρομολόγια στο υπόγειο τμήμα του Μετρό.

Στην πραγματικότητα όμως τα νέα δρομολόγια έχουν ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των επιβατών που μετακινούνται από τους σταθμούς Παλλήνη ως Αεροδρόμιο προς την Αθήνα και αντίστροφα, όπως είδαμε ιδίοις όμμασι αφού οι επιβάτες αναγκάζονται να ανεβοκατεβαίνουν σκάλες μαζί με τις αποσκευές τους για να αλλάξουν αποβάθρες. Ήταν η πρώτη φορά από το 2004 όταν έφτασε το Μετρό στο Αεροδρόμιο που δεν υπήρχαν απευθείας δρομολόγια προς το κέντρο της Αθήνας, με το ρόλο αυτό να τον αναλαμβάνει ο Προαστιακός.

Άγνωστο είναι πάντως τι θα συμβεί με τις συχνότητες των υπόλοιπων δρομολογίων του Μετρό τα οποία τις τελευταίες εβδομάδες κυκλοφορούν με συχνότητες μέχρι και 10′ ακόμα και τις ώρες αιχμής. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΑ λύση θα έδινε η αλλαγή των δρομολογίων του Αεροδρομίου (αν και δεν έχει επέλθει καμία βελτίωση την τελευταία εβδομάδα) ενώ οι συνδικαλιστές κάνουν λόγο για μεγάλη έλλειψη ανταλλακτικών που κρατά πολλούς συρμούς ακινητοποιημένους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες