Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Τα «ναι», τα «όχι» και τα «παρών»...



...στην ψηφοφορία για την αναθεώρηση...

 Τα δεκασέλιδα ψηφοδέλτια για την αναθεώρηση του Συντάγματος περιείχαν πάνω από 150 προτάσεις και οι καταμετρητές άθροισαν πάνω από 46.000 ψήφους κατά την εξάωρη διαδικασία. Οι διαφοροποιήσεις των...
κυβερνητικών στελεχών δεν περιορίστηκαν μόνο στη Ν. Κασσιμάτη και τον Γ. Μιχελογιαννάκη ενώ μεγάλο ενδιαφέρουν να παρουσιάζουν και τα ψηφοδέλτια βουλευτών από άλλα κόμματα. 

Να θυμίσουμε πως οι προτάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υπερψηφίστηκαν στο σύνολό τους, είτε από την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των βουλευτών είτε από την αυξημένη πλειοψηφία.

Στη ψηφοφορία της Πέμπτης (14/02), της πρώτη στην Ολομέλεια της Βουλής επί των προτάσεων αναθεώρησης του Συντάγματος οι Νίκος Κοτζιάς, Νίκος Φίλης και Φωτεινή Βάκη είπαν «όχι» στα άρθρα 30 και 32 που αφορούσαν τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Σταύρος Κοντονής είπε όχι στα άρθρα 30,32,34,35 ενώ η Νίνα Κασσιμάτη ψήφισε «παρών» στο άρθρο 3 για τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας και «όχι» στα άρθρα 30 και 32.

Ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης είπε «όχι» στα άρθρα 3, 13 και 21 και «ναί» στο άρθρο 16 (ιδιωτικά Πανεπιστήμια).

«Παρών» στο άρθρο 3 ψήφισε και η Έλενα Κουντουρά, στο άρθρο 13 (πολιτικός όρκος) και στα άρθρα 22,33,59. «Ναι» από την υπουργό στο άρθρο 16 για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια).

Καταψήφισε η Κατερίνα Παπακώστα τα άρθρα 13, 33, 59. «Ναι» ψήφισε στο άρθρο 16.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης ψήφισε «παρών» στο άρθρο 3, υπερψήφισε την εκλογή του ΠτΔ και είπε «όχι» στο άρθρο 16.

Ναι σε όλες τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ από τον υφυπουργό Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ.

Ο Κώστας Ζουράρις δήλωσε «παρών» στο άρθρο 3 και στο άρθρο 33.

Ο Σπύρος Δανέλλης υπερψήφισε όλες τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ όπως και η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης υπερψήφισε το άρθρο 16 για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια όπως και ο Γιάννης Σαρίδης. «Παρών» ψήφισε ο Γιώργος Δημαράς

Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία οι Μαυρωτάς, Λυκούδης, Αμυράς, Θεοχαρόπουλος, Κατσίκης, Λαζαρίδης και Ψαριανός είπαν «ναι» στο άρθρο 16 που πρότεινε η Νέα Δημοκρατία. 

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες