Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Κατασκοπευτικό θρίλερ στο Αιγαίο...

...με ανάμειξη των CIA, MI6 και Mossad...

Όταν τρεις από τις μεγαλύτερες, αν όχι οι μεγαλύτερες μαζί με τη KGB μυστικές υπηρεσίες στον κόσμο συνεργάζονται τότε το αποτέλεσμα παραπέμπει άνετα σε ταινία του Χόλιγουντ. Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση, όσα έγιναν στο...
Αιγαίο στις αρχές του 2019 ήταν πέρα για πέρα αληθινά και δεν είχαν καμία σχέση με σενάριο αμερικανικής περιπέτειας. 

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν σε δημοσίευματά τους οι Daily Mail και Jerusalem Post, οι CIA, MI6 και Mossad φυγάδευσαν μέσω θαλάσσης και συγκεκριμένα του Αιγαίου Πελάγους, έναν ιρανό πυρηνικό επιστήμονα. 

0 47χρονος φυγάς έπρεπε πάση θυσία να μεταφερθεί από την Τουρκία στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς είχε παίξει ενεργό ρόλο στη δολοφονία του κορυφαίου πυρηνικού εμπειρογνώμονα του Ιράν ονόματι Mostafa Ahmadi Roshan. 

Δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια έχουν δολοφονηθεί ή έχουν πεθάνει... μυστηριωδώς αρκετοί επιστήμονες που έχουν εργαστεί για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, η φυγάδευση του 47χρονου άνδρα κρίθηκε απαραίτητη και έτσι οι τρεις υπηρεσίες κατέστρωσαν σχέδιο για να τον προστατέψουν.  

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετώπισε η MI6 καθώς η Βρετανία είναι ένα από τα μέλη της συμφωνίας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. Για να μην κατηγορηθεί ότι βοήθησε έναν αποστάτη, η MI6 συνεργάστηκε με τη CIA και τη Mossad στην κοινή επιχείρηση στο Αιγαίο. 

Όταν ο επιστήμονας έφτασε στο Καλέ, στα σύνορα Γαλλίας - Μεγάλης Βρετανίας, παρέμενε το ερώτημα για το πώς θα εισερχόταν στο ΗΒ. Τελικά, μπήκε σε ένα πλοιάριο με άλλους Ιρανούς μετανάστες και πέρασε στη Βρετανία πριν τελικά καταφύγει στις ΗΠΑ...

nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες