Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

Δημοσκόπηση: Στο 9,2% η ψαλίδα ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση
Δημοσκόπηση για την εφημερίδα politik
Μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση, παρότι κλείνει η «ψαλίδα» ως προς την πρόθεση ψήφου. Αυτό είναι ένα από τα ευρήματα της δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρεία «Inteview» για λογαριασμό της εφημερίδας «Politik».

Αναλυτικότερα αν και η αξιωματική αντιπολίτευση εξακολουθεί να προηγείται, εντούτοις ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως μειώνει κατά μία μονάδα τη δημοσκοπική διαφορά.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 31,5%, έναντι 22,3% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα να διαμορφώνεται στις 9,2 ποσοστιαίες μονάδες. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 7,4% και ακολουθούν: το Κίνημα Αλλαγής με 6,1%, το ΚΚΕ με 5%. Κανένα από τα υπόλοιπα κόμματα δεν ξεπερνά το 3% προκειμένου να έχει μια θέση στην επόμενη Βουλή.
Ομως, η Ένωση Κεντρώων και Ελληνική Λύση φτάνουν το 2,4% και συνεπώς έχουν πολλές ελπίδες. Λίγο πάνω από τη μονάδα βρίσκονται οι ΑΝ.ΕΛ., το Ποτάμι, η Λαϊκή Ενότητα και η Πλεύση Ελευθερίας. Στο 1% καταγράφεται η «Δημιουργία Ξανά».
Δημοσκόπηση της Politik: Όλοι
Σε ό,τι αφορά, εξάλλου την«παράσταση νίκης» (σ.σ. ποιο κόμμα θα ψηφίζατε, εάν γίνονταν εκλογές την ερχόμενη Κυριακή;) τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής:
  • ΝΔ: 66%
  • ΣΥΡΙΖΑ: 15%
  • ΑΛΛΟ: 12%
  • ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ / ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ: 7%
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της νέας δημοσκόπησης για τις εκλογές του 2019:
Για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό

Ποιο κόμμα θα κέρδιζε τις εκλογές την επόμενη Κυριακή


Με ποιο κόμμα θα προτιμούσατε να συνεργαστεί το ΚΙΝΑΛ μετά τις εκλογές

Για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας

Η δημοσκόπηση έγινε από την εταιρεία «Inteview» για λογαριασμό της εφημερίδας «Politik».
eretikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες