Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Πόλο: Στον Ολυμπιακό κι επίσημα ο Μίτροβιτς

Πόλο: Στον Ολυμπιακό κι επίσημα ο Μίτροβιτς
Με τον Στέφαν Μίτροβιτς έκανε... σεφτέ ο Ολυμπιακός, στις επίσημες ανακοινώσεις των τριών μεγάλων μεταγραφών για την ομάδα πόλο του συλλόγου.

Ο 31χρονος Σέρβος περιφερειακός έρχεται στον Πειραιά από τη Φερεντσβάρος, με την οποία αναδείχθηκε πριν λίγες ημέρες πρωταθλητής Ευρώπης, νικώντας τους ερυθρόλευκους στον τελικό του Champions League, στο Ανόβερο.
Ο Μίτροβιτς έχει πανηγυρίσει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και με την Παρτιζάν, το 2011 (έχοντας τότε ως συμπαίκτη τον Θοδωρή Χατζηθεοδώρου), ενώ έχει αγωνιστεί και στην Τσόλνοκι, με το σκουφάκι της οποίας έχασε από τους «ερυθρόλευκους» στον ημιτελικό της Βουδαπέστης, το 2016.
Σε συλλογικό επίπεδο, πέραν των δύο Champions League, ο Μίτροβιτς έχει κατακτήσει δύο Eurocup με τη Φερεντσβάρος (2017, 2018), δύο ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ (2011 με την Παρτιζάν, 2018 με τη Φερεντσβάρος με νίκη επί του Ολυμπιακού), έξι πρωταθλήματα και ισάριθμα κύπελλα Σερβίας με την Παρτιζάν, τέσσερα πρωταθλήματα Ουγγαρίας (δύο με Τσόλνοκι, δύο με Φερεντσβάρος), δύο κύπελλα (από ένα με κάθε ομάδα) και τρία Σούπερ Καπ Ουγγαρίας (ένα με την Τσόλνοκι, δύο με τη Φερεντσβάρος).
Ο νέος άσος του Ολυμπιακού αποτελεί εδώ και μία 12ετία βασικό στέλεχος της εθνικής Σερβίας, με την οποία έχει κατακτήσει κυριολεκτικά τα πάντα: ένα χρυσό (2016) και ένα χάλκινο (2012) μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, δύο χρυσά (2009, 2015), ένα ασημένιο (2011) και ένα χάλκινο (2017) σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, τέσσερα χρυσά (2012, 2014, 2016, 2018) και ένα χάλκινο (2010) σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, και επίσης έχει στεφθεί εννέα φορές τροπαιούχος στο World League, μία φορά στο FINA World Cup και δύο φορές σε Μεσογειακούς Αγώνες.
«Είμαι πολύ ευγνώμων και ευτυχισμένος που εντάσσομαι σε ένα τόσο μεγάλο κλαμπ όπως ο Ολυμπιακός. Πάντα είχα μεγάλο σεβασμό για το ελληνικό πόλο και τον Ολυμπιακό ως το μεγαλύτερο σύλλογο. Πάντα ήταν πολύ δύσκολο να παίζω μπροστά στους οπαδούς του Ολυμπιακού και από αυτή την πλευρά είμαι επίσης χαρούμενος που θα έχω την ευκαιρία να νιώσω την ενέργειά τους.
Είναι επίσης αρκετοί ακόμα λόγοι που πραγματικά αγαπώ την Ελλάδα, αλλά ελπίζω και θα προσπαθήσω να τους δείξω με τις εμφανίσεις μου στον Ολυμπιακό», ανέφερε ο Στέφαν Μίτροβιτς, στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης των πρωταθλητών Ελλάδας.
Εντός της ημέρας αναμένονται και οι επίσημες ανακοινώσεις για τους δύο Κροάτες, Μάρο Γιόκοβιτς και Ιβάν Μπουλιούμπασιτς.zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες