Κυριακή 18 Αυγούστου 2019

EKTAKTO: o συριακός στρατός μπαίνει στην Khan Shaykoun.(euronews)


Όπως μεταδίδει πριν λίγο το euronews επικαλούμενο το φιλοαντιπολιτευόμενο  »Συριακό Παρατηρητήριο » οι δυνάμεις του συριακού στρατού εισέρχονται στην πόλη Khan Sheykoun στη βορειοδυτική Συρία εν μέσω σκληρών μαχών…

O SAA μπήκε στην πολιορκούμενη πόλη Khan Shaykhoun iστο Νότο Idlib το βράδυ της Κυριακής και άρχισε να προελαύνει εν μέσω συνεχών σφοδρών συγκρούσεων με τζιχαντιστικές και τρομοκρατικές φατρίες σύμφωνα με την ΜΚΟ με έδρα το Λονδίνο το Syrian Observatory for Human Rights.
Εικόνα
« Είναι η α΄φορά που ο συριακός στρατός μπήκε στην πόλη της Khan Shaykhoun από το 2014, που έχασε τον έλεγχό της »είπε ο διευθυντής του ίδιου μέσου στο AFP, και σημείωσε πως ο στρατός μπήκε από τη ΒΔ πλευρά … »προέλασε στις ΒΔ συνοικίες και πήρε τον έλεγχο αρκετών κτιρίων ».
Προηγουμένως ο στρατός ανέκτησε το « al-Faqir » checkpoint στα ΒΔ της πόλης.Ο στρατός είναι μέσα στις δυτικές συνοικίες. Σύμφωνα με το almayadeen ο στρατός προέλασε από Δ και ΒΔ άξονες κόβοντας τους δρόμους ανεφοδιασμού της Αλ Νούσρα και των συνεργών της…..Πριν 40′ από 3 άξονες ο στρατός (ή 3 πτέρυγες του)  »Sabiha » άρχισε να εισέρχεται από δυτικά στην Khan Shaykoun. Oι 3 άξονες είναι – Faqir checkpoint, Salam checkpoint, και « al-Nimr » checkpoint. H πόλη ως το πρωί θα έχει σωθεί και θα έχει ελεγχθεί….Μάλλον είναι σε μαζική φυγή οι τρομοκράτες και δεν θα προβάλουν σθεναρή αντίσταση καθώς το μακάβριο παιχνίδι τους κι εδώ έχει χαθεί οριστικά… Υπάρχουν αναφορές πως ο στρατός κόβει τον δρόμο M5…
Σύριος έμπειρος πολεμικός ρεπόρτερ που δουλεύει και για ξένο μέσο δίνει άλλη εκδοχή τώρα. Ο στρατός δεν θα δώσει τη μάχη του Khan Shaykoun.
Θα την πολιορκήσει να πέσει συγχρόνως με τις υπόλοιπες πόλεις και χωριά της Βόρ. Hama. Οι άλλες πόλεις ωστόσο στο θύλακα της Β Χάμα θα πέσουν αν πέσει αυτή… Είναι μια ακόμη νύχτα συγκεχυμένων πληροφοριών άγνωστο γιατί .. η αλήθεια είναι πως η πολυπόθητη νίκη ήρθε. Προσθέτει ότι η μάχη είναι τώρα έξω από την πόλη, και ο σκοπός της είναι πολύ σαφής. Αυτή είναι η πιο σημαντική εξέλιξη στο μέτωπο στη Συρία από τις μάχες της Ghouta της Δαμασκού.
Και οι τρομοκράτες αναφέρουν πως ο στρατός είναι ακόμη έξω από την πόλη….
Εικόνα
Άλλη πηγή έγκυρη αναφέρει πως όλοι οι δρόμοι ανεφοδιασμού των τρομοκρατών έχουν κοπεί.Ο στρατός δεν εισχώρησε ακόμη στην πόλη. Η μάχη ωστόσο θα δοθεί σώμα με σώμα αυτή τη νύχτα ο στρατός είναι πρόσωπο με πρόσωπο με τους τρομοκράτες. Η φιλοκυβερνητική πλευρά είναι φειδωλή στις πληροφορίες για λόγους ασφάλειας ίσως αυτό να εξηγεί μια αυτοσυγκράτηση…..
Βουλευτής Χαλεπίου δεν κρύβει την χαρά του  »ο συριακός στρατός απελευθερώνει την πόλη ».. και προφανώς αυτή είναι η πραγματικότητα….o στρατός ειχώρησε από πολλές πλευρές στην πόλη…
Εικόνα
Aucune description de photo disponible.

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες