Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Πεδίο μάχης μεταξύ αλλοδαπών το κέντρο της Αθήνας - Ένας Αφγανός νεκρός

PERIP0

Προσαγωγές και ανακρίσεις από την αστυνομία, προκειμένου να βρεθούν οι οργανωτές του «ραντεβού» στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα

Δεν είναι η πρώτη φορά που το κέντρο της Αθήνας μετατρέπεται σε πεδίο μάχης μεταξύ ομάδων αλλοδαπών και οι πιθανότητες να είναι η τελευταία, είναι ελάχιστες. Την Κυριακή το βράδυ, ωστόσο, η σύγκρουση ξέφυγε από κάθε έλεγχο, με συνέπεια τον θάνατο ενός 18χρονου Αφγανού.

Όλα ξεκίνησαν όταν ομάδες αλλοδαπών ήρθαν αντιμέτωπες στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, στην οδό Σπάρτης, κοντά στην Πλατεία Αμερικής. Τα μέλη των δύο ομάδων κρατούσαν στα χέρια τους μαχαίρια, καδρόνια και άλλα «δολοφονικά» εργαλεία. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και υπήρξαν πολλοί τραυματίες.

Ένας 18χρονο Αφγανός, ωστόσο, δέχθηκε μοιραίο κτύπημα από μαχαίρι. Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς», το οποίο εφημέρευε. Ήταν όμως ήδη αργά. Οι γιατροί απλώς διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Στο σημείο των επεισοδίων έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με στόχο να μην επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό βίας. Ο θάνατος του νεαρού Αφγανού, ωστόσο, είναι πιθανό να πυροδοτήσει νέο κύμα βίας, καθώς το μίσος μεταξύ ομάδων αλλοδαπών, είτε διαφορετικών εθνικοτήτων είτε διαφορετικών θρησκευτικών πεποιθήσεων, είναι πολύ μεγάλο.

Η αστυνομία πραγματοποίησε τρεις προσαγωγές και ξεκίνησε αμέσως τις ανακρίσεις, προκειμένου να διαπιστωθούν οι λεπτομέρειες του εγκλήματος και η πηγή οργάνωσης του «ραντεβού» που είχαν δώσει οι δύο ομάδες αλλοδαπών, σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πρωτεύουσας.protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες