Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Τι λέει το ντοκιμαντέρ της Ελβετικής τηλεόρασης για τη Novartis (Video)Τι λέει το ντοκιμαντέρ της Ελβετικής τηλεόρασης για τη Novartis (Video)


Σχεδόν τρία χρόνια μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης NOVARTIS, το ντοκιμαντέρ που πρόβαλε η ιταλόφωνη κρατική τηλεόραση της Ελβετίας, παρουσίασε για πρώτη φορά, τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες. Την είδηση για το γύρισμα του ντοκιμαντέρ είχε  αποκαλύψει το dikastiko.gr στις 25 Σεπτεμβρίου 2018 παρουσιάζοντας μάλιστα τη φωτογραφία του ενός
προστατευόμενου μάρτυρα στην Αμερική τη στιγμή της συνέντευξης.
Οι τρεις , στο ντοκιμαντέρ , είναι ντυμένοι καλόγεροι και με μάσκες βενετσιάνικου καρναβαλιού για να κρύβουν τα πρόσωπά τους. Όπως λένε αποκαλύπτουν όσα γνώριζαν για τα σχέδια χρηματισμού γιατρών και αξιωματούχων. Στόχος της πολιτικής αυτής , λένε, ήταν η υπερσυνταγογράφηση και υπερκοστολόγηση φαρμάκων, ώστε τα κέρδη του κολοσσού να αυγατίσουν. Στην εκπομπή Βωμός της ιταλοφωνης κρατικής τηλεόρασης στην Ελβετία το ντοκιμαντέρ με τον τίτλο «Η στρατηγική» ρίχνει φως σε σκοτεινά σημεία της υπόθεσης. 30.000 γιατροί έπαιρναν δωράκια για να προτιμούν φάρμακα της εταιρείας, σύμφωνα με τους μασκαρεμένους μάρτυρες.
Εκατομμύρια
Οι μάρτυρες, που έφτασαν στο FBI , με τον συνήγορό τους Έλληνα δικηγόρο Παύλο Σαράκη, μπορούν, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκαιο, να κερδίσουν εκατομμύρια δολάρια ανταμοιβής για την συνεργασία τους. Μιλούν για γενναιόδωρα προγράμματα της Novartis για «λαδώματα» γιατρών που θα υπερσυνταγογραφούσαν πανάκριβα φάρμακα πίεσης και ματιών, ακόμα και σε ασθενείς που δεν τα χρειάζονταν.
Αρνήθηκε η Novartis
Ζητώντας την γνώμη της μητρικής εταιρείας στη Βασιλεία, η Novartis απάντησε ότι δεν θα ήθελε να τοποθετηθεί σε μια υπόθεση υπερ-πολιτικοποιημένη στη Ελλάδα, πιστεύοντας στην ακεραιότητα των συνεργατών της. Στο ίδιο ντοκιμαντέρ φιλοξενούνται παλαιότερες δηλώσεις του Παύλου Πολάκη, του Αδωνι Γεωργιάδη, του μάρτυρα Μανιαδάκη και αποσπάσματα από ομιλία του Δ.Σ της Novartis Κωνσταντινου Φρουζή.
Δείτε εδώ το ντοκιμαντέρ:dikastiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες