Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Η Μπέττυ Μπαζιάνα εκλέγεται καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας...

Την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται να εκλεγεί και επισήμως καθηγήτρια πανεπιστήμιου η Περιστέρα Μπαζιάνα, σύντροφος του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Η Μπέττυ Μπαζιάνα αφού...
εργάστηκε τα τελευταία χρόνια ως συμβασιούχος καθηγήτρια, αποφάσισε να καταθέσει την υποψηφιότητά της για θέση επίκουρης καθηγήτριας στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Πρόκειται για ένα από τα πρώτα ανώτατα ιδρύματα που προχώρησαν σε «πανεπιστημιοποιήσεις» τμημάτων ΤΕΙ και ενσωμάτωσαν το ανώτατο Τεχνολογικό Ίδρυμα της περιοχής, εγχείρημα που, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», ολοκληρώθηκε σε έξι μήνες, του έδωσε 17 νέα τμήματα, το «άπλωσε» σε πέντε πόλεις και το έκανε ένα από τα τρία μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Ελλάδας, με συνολικά οκτώ σχολές και 37 τμήματα.

Μάλιστα, από τα «πανεπιστημιοποιημένα» αυτά ΤΕΙ πιθανώς θα προέλθουν και οι τέσσερις καθηγητές που θα μεταφερθούν στο Τμήμα Πληροφορικής, ώστε μαζί με τις τέσσερις νέες προκηρύξεις επίκουρων καθηγητών (μία εκ των οποίων αυτή για την οποία θέτει την υποψηφιότητά της η κ. Μπαζιάνα) και τις τέσσερις προηγούμενες θέσεις μελών ΔΕΠ που εργάζονταν σε αυτό, να γίνει ένα νέο τμήμα αυτοδύναμο.

Έτσι, όπως φανερώνουν τα παραπάνω, η Μπέττυ Μπαζιάνα εφόσον εκλεγεί, θα πρωτοστατήσει στο στήσιμο ενός τμήματος από την αρχή.

Οι πιθανότητες εκλογής είναι υπέρ της κ. Μπαζιάνα, καθώς ήδη έχει κατατεθεί στο εκλεκτορικό σώμα η εισήγηση της τριμελούς επιτροπής που ανέλαβε να μελετήσει τις τέσσερις υποψηφιότητες για τη θέση η οποία, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, είναι ομόφωνα υπέρ της...

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες