Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Συλλήψεις εφήβων για προώθηση παιδικής πορνογραφίας...


17 άνθρωποι, οι περισσότεροι έφηβοι, συνελήφθησαν στην Ισπανία, για κοινοποίηση μέσω WhatsApp φωτογραφιών παιδικής πορνογραφίας.

Οι...
συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο διεθνούς έρευνας, διάρκειας άνω των 2 ετών, την οποία διεξήγαγε η αστυνομία και η οποία οδήγησε σε συνολικά 33 συλλήψεις σε 11 χώρες.

Άλλοι 9 άνθρωποι βρίσκονται στο στόχαστρο των Aρχών, σύμφωνα με την αστυνομία. Από τους 26, οι 14 είναι ανήλικοι.

Σύμφωνα με αξιωματικό, οι συλληφθέντες κατηγορούνται για κατοχή και διανομή φωτογραφιών παιδικής πορνογραφίας, ορισμένες εκ των οποίων «ακραίας βίας» με βιασμούς παιδιών, «μωρών ηλικίας μόλις λίγων μηνών έως παιδιών ηλικίας 11 και 12 ετών».

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, η αστυνομία ανακάλυψε την ύπαρξη «μιας ομάδας στο Whatsapp, που είχαν δημιουργήσει ανήλικοι, στην οποία πολλοί από τους συμμετέχοντες θεωρούσαν φυσιολογική την ύπαρξη της παιδικής πορνογραφίας και τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων».

Επίσης, οι συλληφθέντες είχαν φτιάξει ακόμα και ψηφιακά «sticker», μικρές εικόνες που διαμοιράζονται με ευκολία όπως τα emojis, που απεικονίζουν «παιδιά να κακοποιούνται σεξουαλικά» εξηγεί η αστυνομία.

Στο πλαίσιο της έρευνάς της, η αστυνομία γνωστοποίησε ότι συνέλαβε έναν άνδρα, ηλικίας 29 ετών, ο οποίος εκτός του ότι διένειμε υλικό παιδικής πορνογραφίας, υποσχόταν σε άλλη μέλη της ομάδας σεξουαλικές επαφές με ανήλικα κορίτσια, παιδιά μεταναστών, τα οποία θα μπορούσαν να κακοποιήσουν, καθώς, όπως έλεγε, η κατάστασή τους θα τους απέτρεπε από το να ζητήσουν τη βοήθεια της αστυνομίας.

Συνολικά, 20 άνθρωποι συνελήφθησαν στην Ευρώπη (17 στην Ισπανία, 3 στην Ιταλία, τη Γαλλία και την Πορτογαλία), ενώ ακόμη 10 στη Λατινική Αμερική και τρεις στην Ινδία, το Πακιστάν και τη Συρία...

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες