Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

ioannikios episkopos
Του Αιμίλιου Πολυγένη-romfea

Άγιο είχε ο Επίσκοπος Μπουντιμλιάν και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σερβίας στο Μαυροβούνιο, μετά από δολοφονική επίθεση που δέχτηκε το βράδυ της Τρίτης 11 Δεκεμβρίου.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε την ώρα που ο Επίσκοπος Ιωαννίκιος, γευμάτιζε στο εστιατόριο του Ξενοδοχείου Crown Plaza στο Βελιγράδι με τον Ευεργέτη και Μέγα Δωρητή Ντάκα Νταβίντοβιτς.
Σύμφωνα με Σερβικά ΜΜΕ, σφαίρα από ελεύθερο σκοπευτή χτύπησε τον κ. Νταβίντοβιτς, ο οποίος καθόταν ακριβώς δίπλα από τον Επίσκοπο Ιωαννίκιο.
Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες μετά από έρευνα βρήκαν το αυτοκίνητο του σκοπευτή καμένο, ενώ μέσα βρέθηκε και ένα όπλο.
Σε επικοινωνία της Romfea.gr με εκπρόσωπους της Εκκλησίας της Σερβίας, έκαναν λόγω για απόπειρα δολοφονίας του Επισκόπου Ιωαννικίου.
Επίσης, ταυτίζουν την επίθεση αυτή με το αντιευρωπαϊκό και αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο όπως το χαρακτηρίζουν, που αφορά την ψήφιση ειδικού νόμου από την Κυβέρνηση του Μαυροβουνίου για κρατικοποίηση των Ιερών Ναών.
"Ο νόμος αυτός αφορά μόνο την Ορθόδοξη Εκκλησία! Οι θρησκευτικοί χώροι άλλων εκκλησιών και θρησκευτικών κοινοτήτων δεν απειλούνται από το νόμο, είναι τρομερό αυτό που πάει να συμβεί" - ανέφερε αξιωματούχος της Σερβικής Εκκλησίας στην Romfea.gr.
Να αναφερθεί ότι ο Επίσκοπος Ιωαννίκιος κατά πάσα πιθανότητα έγινε στόχος, διότι στις 21 Δεκεμβρίου ετοιμάζει με τον Μητροπολίτη Μαυροβουνίου κ. Αμφιλόχιο μεγάλη Κληρικολαϊκή Σύναξη στην πόλη Νίκσιτς.
Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου κ. Αμφιλόχιος, αμέσως μετά την δολοφονική επίθεση απέστειλε σχετική επιστολή προς τον Πρωθυπουργό και τους πρεσβευτές, σχετικά με τον προτεινόμενο νόμο που προωθεί η Κυβέρνηση.romfea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες