Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Υπόθεση Siemens: Στη φυλακή η σύζυγος του φυγόποινου Καραβέλα...

Απέρριψε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που εκδικάζει την υπόθεση της Siemens το αίτημα της Μάρθας Καραβέλα να εκτίσει κατ' οίκον, λόγω ηλικίας, την ποινή των 13 ετών κάθειρξης που της επιβλήθηκε.

Το δικαστήριο έκρινε πως για την...
σύζυγο του «εξαφανισμένου» πρώην στελέχους της Siemens Χρήστου Καραβέλα, δεν πρέπει να εφαρμοστεί η πρόβλεψη του νέου Ποινικού Κώδικα για κατ' οίκον έκτιση σε καταδικασθέντες που έχουν συμπληρώσει το 70ο έτος ηλικίας τους.

Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση της Εισαγγελέως σύμφωνα με την οποία η κ. Καραβέλα, που ήδη έχει μεταχθεί στις γυναικείες φυλακές Θήβας, είναι ύποπτη διάπραξης νέων αδικημάτων.

Η απόφαση του δικαστηρίου χαρακτηρίζεται από την υπεράσπιση της κατηγορούμενης ως ιδιαίτερα σκληρή με δεδομένο, όπως είπαν, του ότι η Μάρθα Καραβέλα είναι ελεύθερη εδώ και 11 χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι από τους συνολικά 22 καταδικασθέντες, τρεις οδηγήθηκαν στη φυλακή για την υπόθεση της σύμβασης της γερμανικής εταιρίας με τον ΟΤΕ. Εκτός της κ. Καραβέλα, κρατούμενοι είναι το πρώην στέλεχος της Siemens Πρόδρομος Μαυρίδης και το πρώην στέλεχος του Οργανισμού Γιώργος Σκαρπέλης.

Το δικαστήριο θα συνεδριάσει την ερχόμενη Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου προκειμένου να αποφασίσει για την απόδοση των κατασχεθέντων και υπό δέσμευση περιουσιακών στοιχείων των καταδικασθέντων...

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες