Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Κοινωνική αναταραχή και φόβοι για λεηλασίες στη νότια Ιταλία...

Τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη της καραντίνας, αυξάνεται η ένταση και η εγκληματικότητα στη νότια Ιταλία, λόγω της...

έλλειψης χρημάτων και των κοινωνικών μέτρων για την καταπολέμηση του Covid19.

Ληστείες έχουν σημειωθεί στα σουπερμάρκετ στο Παλέρμο, με τους πολίτες να ισχυρίζονται ότι έχουν ξεμείνει από χρήματα και δεν είναι σε θέση να πληρώσουν για τρόφιμα. Εκτιμάται ότι στην περιοχή 3,7 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν χαμηλούς μισθούς και, πληρώνονται μαύρα, επομένως δεν έχουν πρόσβαση στα κοινωνικά μέτρα που έχει θεσπίσει η κυβέρνηση για την πανδημία.

Η τοπική αστυνομία έχει ενημερώσει τη Ρώμη για την αυξανόμενη ένταση και τους φόβους ότι, εάν η πανδημία χτυπήσει τη νότια Ιταλία τόσο σκληρά όσο και την υπόλοιπη χώρα, θα βρεθούν αντιμέτωποι με ένα σοβαρό πρόβλημα δημόσιας τάξης, καθώς περισσότεροι άνθρωποι θα στρέφονται στη βία μέσα στις δύσκολες αυτές στιγμές.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, έχει ανακοινώσει ότι αξιοποιώντας κονδύλια 400 εκατ. ευρώ, οι πόλεις θα λάβουν επιδοτήσεις όπως κουπόνια τροφίμων, και χρήματα ανάλογα με τον πληθυσμό και το τοπικό Ακαθάριστο Προϊόν τους και θα εναπόκειται σε κάθε δήμο να διανείμει την απαραίτητη βοήθεια σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Για τη δεξιά αντιπολίτευση, αυτή η δράση δεν είναι αρκετή. « Πολύ λίγο, πολύ αργά » δηλώνει ο Ματέο Σαλβίνι για τα τα προς διάθεση κονδύλια ύψους 200 ευρώ για κάθε οικογένεια μέχρι το Πάσχα.

Το Κίνημα των Πέντε Αστέρων τάσσεται υπέρ της επέκτασης του "εισοδήματος των πολιτών" (το οποίο θεσπίστηκε πρόσφατα) που αντιστοιχεί σε ελάχιστο εισόδημα 780 ευρώ και χορηγείται σε περισσότερες από 900.000 οικογένειες.

Η κυβέρνηση εξετάζει επίσης έκτακτα μέτρα για όσους στερούνται σταθερού εισοδήματος ή για όσους δεν συμμετέχουν στο σύστημα και επομένως δεν μπορούν να επωφεληθούν από τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την καταπολέμηση του Covid19. Το διάταγμα μπορεί να υιοθετηθεί τις προσεχείς ημέρες, ωστόσο οι αρχές στη νότιο Ιταλία επιμένουν ότι αυξάνονται οι εντάσεις και ο χρόνος τελειώνει...

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες