Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Tα πόθεν έσχες όλων των πολιτικών...


Aναλυτικά οι δηλώσεις...
Δεδομένων των προβλέψεων του νόμου για μια ακόμη φορά η Βουλή των Ελλήνων έδωσε πριν από λίγα λεπτά στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες των υπόχρεων πολιτικών προσώπων, που αφορούν το έτος 2019 (χρήση οικονομικού έτους 2018).

Όπως...
επισημαίνεται και στη σχετική ανακοίνωση του Κοινοβουλίου, «το πλήθος των δηλώσεων που δημοσιεύτηκαν είναι συνολικά 1.072 και ο έλεγχός τους είναι σε εξέλιξη», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση. Υπενθυμίζεται πως βάσει των όσων ισχύουν (Νόμος 4389 / 27 Μαΐου 2016 / ΦΕΚ 94Α, άρθρο 173 παρ. 3) «οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης δημοσιεύονται στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής με μέριμνα του Προέδρου της Επιτροπής Αθανάσιου Μπούρα. Η δημοσιοποίηση λαμβάνει χώρα μετά τον έλεγχο, και σε κάθε περίπτωση το αργότερο εντός τριών μηνών από την πάροδο της προθεσμίας» κατάθεσης των δηλώσεων.

Επισημαίνεται παράλληλα ότι «οι δηλώσεις αυτές θα παραμείνουν αναρτημένες στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής των Ελλήνων για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η θητεία των υπόχρεων, πλέον τριών ετών από τη λήξη αυτής», ενώ παράλληλα επισημαίνεται πως «η δημοσίευση των δημοσιοποιούμενων στοιχείων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση ότι δημοσιεύεται ολόκληρο το περιεχόμενό τους. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι επιτρεπτή η επιλεκτική δημοσιοποίηση ονομαστικών στοιχείων».

Μπορείτε να δείτε όλες τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης εδώ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες