Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

 

Σχέδιο «πλατεία» της ΕΛΑΣ λόγω συνωστισμού...


Σύσκεψη με θέμα τα νέα μέτρα πραγματοποιήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) τη Δευτέρα. Σύμφωνα με όσα φέρεται να αποφασίστηκαν, η αστυνομία κατήρτισε σχέδιο παρέμβασης σε περιπτώσεις που... παρατηρείται συνωστισμός σε δημόσιους χώρους και ιδιαίτερα στις πλατείες. 
Στο σχέδιο της ΕΛΑΣ μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται, περιφρουρήσεις πλατειών με στατικές δυνάμεις της ΕΛΑΣ κορδέλες που θα περιβάλλουν τις πλατείες προκειμένου να μην εισέρχονται σε αυτές οι πολίτες αλλά και «ομάδες έκτακτου από-συγχρωτισμού». 

 Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσαν συστημικά ΜΜΕ, το σχέδιο για ένα ιδιότυπο «lockdown» σε πλατείες, αποτελεί «έσχατο μέσο» για την αποφυγή του συνωστισμού πολιτών και για την εφαρμογή των νέων μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού. 

 Βάσει των όσων προβλέπονται: η αστυνομία θα εντατικοποιήσει τους ελέγχους και θα επιβάλει τα αντίστοιχα πρόστιμα, ωστόσο δεν μπορεί να αποκλειστεί η λήψη μέτρων αντίστοιχων με εκείνα του περασμένου Μαρτίου, 
θα τοποθετεί «κορδέλες» αποκλεισμού σε πλατείες προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός, 
θα δημιουργηθούν ομάδες έκτακτου από-συγχρωτισμού, δηλαδή αστυνομικοί που θα καταφτάνουν πολύ έγκαιρα σε σημεία με υπερσυγκέντρωση ανθρώπων για να γίνονται συστάσεις,
 θα διενεργηθεί διαφημιστική καμπάνια κατά του συνωστισμού και για την εφαρμογή των μέτρων, 
θα πραγματοποιούνται συστάσεις αποσυμφόρησης από μεγάφωνα περιπολικών σε δύο με τρεις γλώσσες, ίσως και παραπάνω, 
θα διεξάγονται συχνές περιπολίες και παρουσία στατικών δυνάμεων σε πλατείες,
 θα γίνεται αντι-Covid «περιφρούρηση» σε πεζοδρόμους, πάρκα, πλατείες, αλσύλλια και ανοιχτούς αθλητικούς χώρους και στάδια, 
θα γίνονται συστάσεις σε περίπτερα και μίνι μάρκετ που βρίσκονται κοντά πλατείες και χώρους όπου παρατηρείται συγχρωτισμός, προκειμένου να μην δίνουν πολλά οινοπνευματώδη ποτά. 

Παρά όμως τις «συστάσεις» και τις «έσχατες λύσεις» της ΕΛΑΣ, υπενθυμίζεται ότι ο συνδικαλιστής της ΠΟΑΣΥ και ιδιαίτερα προσφιλής στις τηλεοπτικές εκπομπές Σταύρος Μπαλάσκας, είχε προαναγγείλει παρεμβάσεις στις πλατείες σημειώνοντας πως «ο τσαμπουκάς της πλατείας δεν πρόκειται να περάσει πάλι. 
Πήγε να περάσει μια φορά, έγιναν τα δρώμενα πάνω στην Αγία Παρασκευή», είχε πει αναφερόμενος στην επίθεση από ΜΑΤ και ΔΡΑΣΗ στην άνω πλατεία της Αγίας Παρασκευής τον Μάιο.  

Επίσης στον ίδιο απειλητικό τόνο είχε προσθέσει πως «οι πιτσιρικάδες σπάσανε τα μούτρα τους και είδαν ότι με την Ελληνική Αστυνομία, δεν μπορούν να βρουν άκρη αν δεν φοράνε μάσκα». Επιχειρώντας δε, να δώσει «εξηγήσεις» είχε πει ότι οι νέοι μη φορώντας μάσκα «μετατρέπουν τους εαυτούς τους σε υγειονομική βόμβα». 

Ωστόσο είχε φροντίσει να δώσει το «μήνυμά» του, τονίζοντας πως «από εκεί και πέρα δε νομίζω ότι έναντι των Ελλήνων αστυνομικών, οι οποίοι είναι φορτισμένοι να κάνουν αυτή τη δουλειά κανένας πιτσιρικάς μπορεί να πάει στη πλατεία και να κάνει του κεφαλιού του. Ο τσαμπουκάς θα σπάσει δεν υπάρχει περίπτωση», είχε αναφέρει...

 Πηγή:thepressproject

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες