Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

«Να ξαναδικαστεί ο Κορκονέας για το ελαφρυντικό»...


Τι προτείνει ο Εισαγγελέας Αρείου Πάγου...

Ενώπιον του ΣΤ' Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου συζητείται σήμερα η αναίρεση που άσκησε πριν από ένα χρόνο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, με την... οποία αναγνώριστηκε στον Επαμεινώνδα Κορκονέα το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Η εισαγγελέας του ΣΤ' Ποινικού Τμήματος πρότεινε να γίνει δεκτή η αναίρεση και ο δολοφόνος του Αλέξη Γρηγορόπουλου να ξαναδικαστεί μόνο ως προς το σκέλος της απόφασης που αφορά την αναγνώριση του ελαφρυντικού.

«Οι λόγοι της αναίρεσης είναι βάσιμοι και θα πρέπει η αναίρεση να γίνει δεκτή», ανέφερε η εισαγγελέας. Η αίτηση αναίρεσης επεσήμαινε ότι το Εφετείο Λαμίας δεν έλαβε υπόψη του «περιστατικά που υποδηλώνουν ερριζωμένη θρασύτητα και έλλειψη σεβασμού σε έννομα αγαθά και δικαιώματα της τιμής και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας των τρίτων», τα οποία συνέβησαν πριν από τη δολοφονία και αναγνώρισε στον Κορκονέα το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, με το οποίο έσπασαν τα ισόβια (που είχαν επιβληθεί πρωτόδικα) και αποφυλάκιστηκε λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της δευτεροβάθμιας απόφασης έχοντας εκτίσει κάθειρξη μόλις 13 ετών.

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου αναμένεται σε λίγο καιρό.

Το «παρών» στον Άρειο Πάγο έδωσαν η μητέρα και η αδερφή του Αλέξη Γρηγορόπουλου...

efsyn.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες