Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020

 

Όταν ο δολοφόνος του ξενοδόχου...


...επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος...

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για το  στυγερό έγκλημα με θύμα γνωστό ξενοδόχο στη Σαντορίνη. Οι αστυνομικοί, που συνέλαβαν τον 20χρονο δράστη, ακολούθησαν βήμα βήμα τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους και μάλιστα εξεπλάγησαν από τη ψυχραιμία του και από τον... τρόπο με τον οποίο προσπάθησε να εξαφανίσει τα ίχνη και να… συνεχίσει τη ζωή του σαν να μην είχε συμβεί τίποτα.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι από την έρευνα προέκυψε πως ο 20χρονος, αφού σκότωσε τον άτυχο ξενοδόχο, μετέβη στην καλντέρα και πέταξε τα ματωμένα ρούχα του. Στη συνέχεια, πήγε σε σπίτι του φιλικού του περιβάλλοντος και άλλαξε ρούχα. Μάλιστα, υπήρξαν κάτοικοι και καταστηματάρχες του νησιού που τον είδαν να περιφέρεται στο νησί και να προσποιείται ότι είναι για εκείνον μία φυσιολογική ημέρα που πηγαίνει στη δουλειά.

Το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που «έκαψε» τον δράστη αποκάλυψε κάτι που δεν το είχαν φανταστεί οι αστυνομικοί. Ο 20χρονος, ο οποίος είχε συλληφθεί δύο φορές στο παρελθόν για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα, είχε επιστρέψει μετά τη δολοφονία στο ξενοδοχείο, γιατί ξέχασε κάτι που θεώρησε ότι θα μπορούσε να τον προδώσει στις Αρχές. 

Τη δεύτερη φορά, μάλιστα, όπως αποκαλύφθηκε από τις κάμερες, φορούσε διαφορετικά ρούχα και παπούτσια. Μπήκε με γρήγορες κινήσεις στο χώρο όπου βρισκόταν το πτώμα του ξενοδόχου, άρπαξε ένα αντικείμενο που είχε ξεχάσει στο χώρο και το οποίο είχε τα αποτυπώματά του και εξαφανίστηκε. Αυτό που δεν ήξερε είναι ότι κάμερες ασφαλείας τον έχουν καταγράψει. Οι αστυνομικοί τον ταυτοποίησαν και τον εντόπισαν στο σπίτι όπου ζούσε μαζί με άλλους ομοεθνείς του.

Ο 20χρονος είχε γνωστούς στη Σαντορίνη και είχε αναπτύξει έναν κύκλο για να κάνει περιστασιακές δουλειές, κυρίως οικοδομικές εργασίες. Είχε μεταβεί αρκετές φορές στο ξενοδοχείο του 69χρονου θύματος για διάφορες εργασίες στο κτίριο. Η αμοιβή του ήταν περίπου 1.000 ευρώ. Ο 20χρονος ισχυριζόταν ότι ο ξενοδόχος του χρωστούσε 200 από τα 1.000 ευρώ. Αυτός ήταν και ο λόγος, σύμφωνα τουλάχιστον με τον ίδιο, για τον οποίο ξέσπασε ο καυγάς που κατέληξε σε τραγωδία...

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες