Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

 

Αλαατίν Τσακιτζί: Ο αρχιμαφιόζος σύμμαχος του Ερντογάν και της ΜΙΤ


Ο Αλααττίν Τσακιτζί, ο πλέον διαβόητος μαφιόζος της Τουρκίας που έχει καταδικαστεί και έχει κάνει φυλακή με πολλαπλές κατηγορίες, για οργανωμένο έγκλημα και λαθρεμπόριο ναρκωτικών, έχει γίνει πλέον de facto μέρος της κυβέρνησης συνασπισμού στην Τουρκία, που διευθύνεται από ένα τρίο ισλαμιστών, ακροδεξιών και νέο-εθνικιστών. Ο αρχιμαφιόζος μετά την πρόσφατη αποφυλάκιση του, χάρη στην κυβερνητική αμνηστία, προσπαθώντας να βελτιώσει το δημόσιο προφίλ του, σχολίασε μία σειρά από θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής, απειλώντας ανοιχτά τους επικριτές της κυβέρνησης.

Το ιστορικό του Τσακιτζί μέσα στους Γκρίζους Λύκους (Bozkurtlar ή Ulku Ocaklari όπως είναι γνωστοί στην Τουρκία) και οι μυστικές αποστολές του στο εξωτερικό υποδηλώνουν ότι ο Ερντογάν και οι σύμμαχοί του θέλουν να θέσουν σε λειτουργία, μία γνωστή εγκληματική μηχανή εκστρατείας εκφοβισμού, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό.

Ο 67 ετών τώρα Τσακιτζί είχε συνεργαστεί με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΜΙΤ) της Τουρκίας από το 1987, για τη διεξαγωγή παράνομων παράνομων επιχειρήσεων, τόσο στην Τουρκία όσο και στο εξωτερικό, μέχρι που συνελήφθη στη Γαλλία. Έκανε έξι μήνες φυλακή στη Νίκαια πριν εκδοθεί τον Δεκέμβριο του 1999 στην Τουρκία και τώρα πλέον επέστρεψε στο κέντρο της πολιτικής. Είχε εμπλακεί στην διεξαγωγή δολοφονιών για λογαριασμό σκοτεινών δυνάμεων που βρίσκονται σε κυβερνητικούς κλάδους ασφαλείας και πληροφοριών.

Καθώς στην Τουρκία τα τελευταία χρόνια έχει ανασταλεί το κράτος δικαίου, η ισλαμιστική κυβέρνηση του προέδρου Ερντογάν και οι εθνικιστές εταίροι της, για να κυβερνήσουν τη χώρα και για να εκφοβίσουν τους αντιπάλους διατηρώντας ένα κλίμα φόβου, έχουν στραφεί σε μαφιόζικες ομάδες. Μετά από την αποφυλάκιση του στις 16 Απριλίου 2020 χάρη στην αμνηστία που του εξασφάλισε το κόμμα ΜΗΡ και επικυρώθηκε από τον Ερντογάν, ο Τσακιτζί ασχολήθηκε με την ενοποίηση των διαφόρων ομάδων μαφίας εκ μέρους της κυβέρνησης και με απειλές ενάντια σε πολιτικούς της αντιπολίτευσης. Ο Αλααττίν Τσακιντζί απείλησε τον ηγέτη του κόμματος της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου με ένα γράμμα 4 σελίδων. Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέχεια στην πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες